corona hinkstapwebben

1.
Een corona (kroon in het Latijn, afgeleid van het oud Grieks, κορώνη, korōnè) is een plasma aura om de zon.

2.
Corona, officieel Corona Extra, is een Mexicaans biermerk (1928) Het heeft een laag alcoholpercentage 4,5% en een lichte kleur: pale lager. Het bier wordt geleverd in een fles van blank glas waardoor het beperkt houdbaar is.

Bij de productie van Corona wordt relatief weinig gerst gebruikt. Een groot deel van de storting bestaat uit alternatieven als mais en rijst die bij vergisting wel alcohol vormen maar minder smaak leveren. Ook wordt beperkt hop gebruikt.

De neutrale smaak van de drank wordt vaak gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen of limoen, in de flessenhals, wat oorspronkelijk bedoeld was om vliegen te weren.


3.
Bierconcern AB InBev tapt uit een ander vaatje in de strijd tegen het coronavirus. De Belgische brouwer van onder meer Jupiler, Leffe, Stella Artois en Corona Extra maakt 50.000 liter ontsmettingsmiddel en 26.000 flesjes handgel.

ABInBev haalt dit uit de restalcohol die vrijkomt bij het maken van alcoholvrije bieren. De bierreus schenkt de grote hoeveelheid ontsmettingsmiddel en handgel aan ziekenhuizen en zorginstellingen in België en in de rest van Europa.

4.
,,We hopen zo het contact met de klant een beetje overeind te houden’’, zegt Marjolein Smit van biercafe de Koffer in Groningen. ,,Alles wat je in de zaak kun krijgen, kun je nu thuis bestellen, dat gaat van flesjes bier, tot hapjes en bierviltjes.’’

Smit en haar collega’s hebben het hele weekeinde doorgewerkt om de webshopmaandagmiddag. ,,Nadat in België het besluit viel om cafés en restaurants te sluiten, zagen we wel aankomen dat dit in Nederland ook zou gebeuren’’, aldus Smit. ,,We hopen zo ook te bereiken dat onze eigen mensen nog wat uren kunnen maken.’’


Comments

Popular Posts