snuit(en)


Wat bezielt de mens die zijn neus op straat ledigt? Dat vraagt Paulien Cornelisse zich af op de voorpagina van De Volkskrant deze zaterdag. Ik had me voorgenomen om de krant weer eens ouderwets van voor naar achteren te lezen en niet hap snap, dus ik moest gelijk denken aan de grap: wat gooit een arme man weg en stopt een rijke in zijn zak? Snot.

Jan Piet Snot heeft nooit bestaan denk ik maar zo voel ik me wel eens als ik aan het hardlopen ben. Bij andere sporten nooit zoveel als bij het lopen. De aandrang om even de neus te legen. Het is ook makkelijk. Je drukt een neusgat dicht en met krachtig snuiten is het weg. Wel altijd het linkergat makkelijker leeg dan het rechter. Dan wordt het al snel Snuf en Snuitje. Even ophalen en dan nog een keer met extra kracht schoonblazen.

In het Engels heet het: Snot rocket.

When you plug one nostril with your finger, and blow out of the other nostril with everything you have, sending a snot projectile out of the nose.

Het is een lekker gevoel. Alleen de wind wil nog wel eens spelbreker zijn. Zodat je toch nog met de mouw of de binnenkant van de zoom van het shirt de neus afgeveegd moet worden. De neus snuiten in een warme zakdoek is net als plassen op een verwarmd toilet. Nee lekker buiten achter een boompje lozen in de vrije natuur is ultiem genot. Daar kan het ledigen van de neus in de op straat niet tegen op.



https://nl.wikihow.com/Je-neus-snuiten

Comments

Popular Posts