110


 De horden sprint is al heel lang een onderdeel wat ik meer dan gewone belangstelling volg.

Met kampioenen zowel bij mannen als vrouwen en nationale records bij jongens en meisjes op mijn palmares blijft dit boeien.

Nu volg ik op afstand nog steeds Gabriel. Hij begon als springer bij mij maar met hardnekkige enkel problemen leek ons dat niet de juiste weg. Het sneed ook de weg naar meerkamp af. Tijdens die trainingen bleek wel zijn aanleg voor de horden. Zo liep hij op het NK junioren en record en plaatste zich voor de WJK. Na een jaar hard trainen op de hoge hekken leek het prima op koers te liggen voor Rio. toen ik met minder dan een jaar bij het team moest stoppen was hij al aardig op pad en met mijn schema's ging het nog steeds harder. Hij miste uiteindelijk op minder dan een tiende de kwalificatie eis. Dat was wel het start sein om nog beter te trainen en het resultaat was een mondiale top tien klassering. Tijdens de PanAm kampioenschappen sloeg het noodlot toe en was er opnieuw malheur aan de enkel. Gelukkig stond de tijd en kon hij zich op maken voor de OS. Met weinig snelheid en weinig goede wedstrijden kwam hij aan in Japan. Vandaag plaatste hij zich als laatste op tijd (in plaats van bij de eersten in zijn serie te lopen) voor de halve finales: 21 e plek met 13.55sec.



De zuid-amerikaans recordhouder met 13.18 is het aan zijn stand verplicht alles op alles te zetten voor een finale plaats. 

Orgulho de mais....erg trots op de weg die deze jongen uit de favela's in Rio heeft afgelegd.



Comments

Popular Posts