Mistakes

 One way to never fail is to never try anything - but that's no way to live a life.
Living a mistake-full life is proof that you have had the courage to go for it - while you might have occasionally misjudged your ability, at least you have done something! (Stu McMillan)


Lean into mistakes
Embrace them
Celebrate them
and
Share them, 
and so we can all learn from them.


Ik las dit op precies het goede moment. Deze week had het gevoel dat ik een hele grote fout had gemaakt. Of was er sprake van een opstapeling van fouten? Dan ga je plussen en minnen. Nog een keer de kruispunten benaderen van een andere kant. Bellen met de hulplijn. Fouten op een rijtje zetten. Op een rij kan ook en daar dan weer rijtjes van maken. Rubriceren en categoriseren.

Terug kijken op het leven. Wat voor leven heb ik gehad, geleefd, beleefd. Dat is een bonte verzameling van successen, missers en fouten.

De keuze is reuze. Welke keuze je maakt is alleen niet voor iedereen gelijk. Soms zijn er weinig keuzes mogelijk. Dan blijft doe je het of doe je het niet. Als er meerdere keuzes zijn is de kans dat je uitkomt bij wel of niet doen ook groot maar het gevoel dat je gefaald hebt ook. Heb je dan wel de juiste keuze gemaakt, of de beste optie gekozen? Durven falen is het niet. Het is meer een kwestie van keuzes legitimeren en de consequentie van de keuze nemen.

Deze week was de consequentie van de keuze om deze baan te nemen, dat de werkgever ook kan kiezen om je een andere keuze op te dragen. Dan is de keuze om dan wel of dat niet te doen een optie. Kijken hoe de keuze uit kan pakken als je het doet, met de kans op falen, een reeële mogelijkheid.


Is het een fout geweest om überhaupt de keuze te maken om weer een buitenlands avontuur aan te gaan? Als een ware Johnny Bravo vraag ik me iedere keer weer af: "Are we going that way or....that way". En dan gewoon weer: All the way!





Comments

Popular Posts