Indiaas


Indian cuisine reflects an 8,000-year history of various groups and cultures interacting with the Indian subcontinent, leading to diversity of flavours and regional cuisines found in modern-day India. Later, trade with British and Portuguese influence added to the already diverse Indian cuisine

Ook al kent de Indiase keuken een grote verscheidenheid, toch zijn er vele overeenkomsten. Zo wordt er veel gebruikgemaakt van verschillende soorten rijstgranenaardappelengroentenspecerijen en verse kruiden die tot garam masala's (kerriemengsels) gemalen worden. De garam masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curriestandoori's, tikka's en Köfte's die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Daarbij maakt men veel gebruik van peulvruchten en kaas (paneer) en wordt er gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie.

GL:
gelukkig voor Lien was het eten niet pittig
jammer genoeg voor ons
al met al een beetje vlak
qua smaak, inrichting en ook bediening
(de vriendelijke Arubaan moest het in zijn eentje klaren want er zijn nauwelijks/geen studenten voor bediening of bezorging te vinden).

Comments

Popular Posts