pasen

 Het is pasen


Pasen komt. Dus staan er opeens prijzen van eieren in de krant. Niet op de pagina van agrarisch nieuws nee op pagina drie. De eieren zijn duur dit jaar.

In aanloop naar het paasfeest stijgen de prijzen van eieren maar door. Dit komt door duur kippenvoer en door de vogelgriep. Vooral scharreleieren zijn peperduur en kosten in de winkel gauw een kwart meer dan vorig jaar. Het goedkoopste doosje van zes scharreleieren kost bij de grote supermarktketens nu ongeveer 2,80 euro. Alleen dit jaar al is het doosje 20 cent duurder geworden en ook vorig jaar zaten prijzen al in de lift.

Dat weet ik omdat er diverse berichten in de pers verschijnen over Paas-vuren in Noord Nederland. Ik zie het een beetje aan het voorjaar hier in Bulgarije. De frisse groene kleuren van de uitlopende bosjes en bomen. 

Nu ik wat beter kijk zie ik het ook aan de mensen die met paas-takken lopen. Het lijken me, zo van een afstandje, wilgentakken toe. Bij sommige vrouwen zit een gevlochten kransje op hun hoofd. 

Het is zondag, de zon schijnt, het toernooi zit er voor ons op. Paas-zondag maar dan anders. Geen chocolade ei zoals in Brazilie. Maar ook zoetigheden zoals chocolade paaseitjes flink in prijs gestegen. Dat komt onder meer door een flink gestegen suikerprijs. In zeven jaar tijd waren marktprijzen voor suiker niet zo hoog als nu....



 

Comments

Popular Posts