Bes

zee gerecht

vis

met ruffel

steak

lekker



Moerbei Menu

Zeebaars
Komkommer – ajo blanco – yuzu

 

Coquille
Little gem – wortel – bieslook

 

Fregola *

Truffel – 63° eidooier – cepes

 

Hertenrugfilet
Kervelwortel – rode biet – hertenjus

 

Variatie van kwaliteit kazen **

 

Passievrucht

Honing – kardemom


De smaak van de vruchten van de zwarte moerbei (van nature voorkomend in Zuidwest-Azië) en de rode moerbei (van nature voorkomend in oostelijk Noord-Amerika) worden het meest gewaardeerd. De bladeren van de witte moerbei vormen het unieke voedsel voor de zijderups


De rode moerbei had aan het begin van de twintigste eeuw ook een relatief grote verspreiding in West-Europese siertuinen als schaduw boom in parken.

GL: 
We gingen eten bij de Moerbij in Warmond. Met nieuwe jonge eigenaars in het oude gebouw. Heerlijke gerechten en prachtig opgemaakt. Feest voor de zintuigen. 
De bomen bij het terras waren kort gesnoeid want de bessen maken vreselijke vlekken, die je bijna niet uit de kleding krijgt.

Helaas ontbrak het schilderij van Van Gogh ;)



Comments

Popular Posts