elvis
Een brioche of melkbrood is een zacht, zoet wittebrood, dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt.
Dat wist ik niet maar ik kwam er op omdat de winnares van het NK broodbeleggen won met een brioche Elvis.
De receptuur van een brioche verschilt met dat van gewoon brood in het extra gebruik van suiker, eieren en roomboter en wat caroteen. Het rijke deeg maakt daardoor, dat een brioche licht en luchtig is en eigenlijk niet echt brood, maar eerder een cake. Het verschil met een cake is, dat een brioche bevat minder suiker dan cake en met gist wordt bereid.
Dat wist ik niet maar ik kwam er op omdat de winnares van het NK broodbeleggen won met een brioche Elvis.
De receptuur van een brioche verschilt met dat van gewoon brood in het extra gebruik van suiker, eieren en roomboter en wat caroteen. Het rijke deeg maakt daardoor, dat een brioche licht en luchtig is en eigenlijk niet echt brood, maar eerder een cake. Het verschil met een cake is, dat een brioche bevat minder suiker dan cake en met gist wordt bereid.
Ingrediënten broodje Elvis
- Brioche, in twee plakken
- Pindakaas naar keuze
- Banaan
- Bacon
- Jam: aardbei of anders
Bak de bacon knapperig uit in de koekepan.
Smeer een royale laag pindakaas op een plak melkbrood
Voeg jam toe bovenop de pindakaas.
Leg een paar uitgebakken plakjes bacon op het broodje.
Dan de banaan in plakjes bovenop de bacon.
Comments