cor van der laak

Após perderem por 17 pontos, os francanos viraram e venceram o Uberlândia, por 76 a 75, com um lance livre de Rogério no final do jogo.

zo is te lezen op de site van LNB. het begon allemaal al om 10 uur op zondagochtend. een potje basketbal in de nationale competitie. maar niet zo maar een potje. nee de partij was een clubje wat al eerder in uberlandia speelde maar dan onder leiding van de coach die nu de andere partij coachte.
het zag er in het eerste kwart gezapig uit. het schotpercentage was te laag van de ene terwijl de ander alle driepunters bijna raak schoot. dus al snel een redelijke voorsprong. die werd in het tweede kwart nog uitgebouwd.
Toen greep de coach in. Helio Rubens heet de man. Een coach met een echte palmares. Hij liet zijn ploeg een man to man systeem spelen met dicht op de huid zitten van de guard. dat hielp ze scoorden niet of nauwelijk. dus kwam Franca dichterbij en dichterbij. in het laatste kwart met afentoe een floating m-t-m en een leuk drie punt spelletje kwamen ze op gelijke hoogte. in de laatste halve minuut een punt achter en met de bal in bezit kwam er nog een time out aan te pas om de bal er in the krijgen dat lukte niet. maar wel werd een schotpoging in de laatste seconde onreglementair gestopt. twee vrije worpen dus. die gingen er in en dus ging de thuisploeg het schip in met 1 punt.
de coach een man naar mijn hart. hij haalde na vier foutieve passes zijn zoon, de guard, naar de kant. wisselde een speler die onbenullig de bal uit zijn handen liet pakken. wisselde zijn sterspeler die niet in het systeem mee deed. maar vooral super anticipeerde op de tegenstander en een spel bedacht waardoor de grote achterstand net op tijd werd omgebogen in een plus.
dat de man op cor van der laak lijkt, en wel hierom, maakte het geheel voor mij nog vermakelijker.


coach info
http://www.cbb.com.br/atletas_tecnicos/atleta_tecnico.asp?cod=223&tipo=3

brazil liga
http://www.liganacionaldebasquete.com.br/lnb/interna.php?s=imprensa&p=102&cd=1173

Comments

Popular Posts