logistiek

tegenwoordig weten we het. al een stop voor de gewenste halte staan we dichtbij de deur. we stappen dus naar voren, duwen en wurmen ons naar buiten. want de wachtenden zijn niet afwachtend. nee zij wachten slechts op de bus en gaan direct als de deuren opengaan naar binnen. logisch. waarom wachten tot er ruimte komt omdat er ook mensen uitstappen.
vorige week twee nieuwe opmerkelijke zaken. in ons hotel zijn twee liften. de rechter is een semi dienstlift en vrij traag de andere is wat sneller. dit weten we uit ervaring inmiddels.
op een dag staan we te wachten bij de snelle lift. als de deuren opengaan blijkt hij leeg maar voor we kunnen reageren is een jongeman die rechts stond al voor ons langs geglipt en drukt zonder te blikken of te blozen zijn gewenste verdieping in. we schieten spontaan in de lach.
op een andere dag staan we ook te wachten als de rechter lift als eerste arriveert. een man in een soort van bedrijfsuniform, zijn bedrijf heeft een bijscholing in het congrescentrum van het hotel, wringt zich direct naar binnen. wij denken ok een lege lift en bewegen ons ook naar rechts als er twee mannen met koffers en laptops uitstappen. Oh, er zaten dus toch mensen in, maar die gozer die naar binnen stoomde dan? nou die staat verveelt in de spiegel te kijken met een blik van waar bleven jullie nou? First in Last out, logistiek.
Ik lach maar eens want ik zie op zijn naambordje dat hij bij de bank werkt. Toevallig ook onze bank. Maar die zijn nooit zo snel hoor, hun logistiek is niet zo up to date. ;)

Comments

Popular Posts