broodje pindakaas

Het komt allemaal samen.
Eerst dus verhuisd en nu blijkt op de hoek, links vanuit de deur, op nog geen 100 meter een bakker te zitten. Heerlijk verse broodjes. Dat zit gebakken.
Gisteren een dejavu want koffie gekocht in de super. Maar, de verkeerde. Door het huis zat ik in een soort Portugese sfeer en had een dejavu van de trainingsstages in de land. Diverse keren, iedere keer een jaar later, stond je weer te dubben over welk merk koffie. Steevast de eerste keer die smerige: teersmaak en echt bitter, met een flinke scheut warme melk nog net te drinken. Na een heerlijk pak uit een andere super (ver uit de buurt) en een goed pak uit de ons koffiehuis nu dus de verkeerde.
Nu lees ik net in het AD.nl dat er voor de derde keer iemand in het kunstwerk van Wim T schippers is gestapt. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het een vloer betreft en er geen hek om heen staat met een bordje niet betreden.
Wim T. Schippers bedacht de Pindakaasvloer al in 1962. Maar de huidige vloer van 4 bij 14 meter ligt nu in museum Boijmans Van Beuningen. Het bevat maar liefst 1100 liter pindakaas.

Mevrouw Lenting gaat binnenkort naar Nederland. Ze neemt onder andere een grote pot Calve pindakaas mee terug. Kan ik op de veranda een lekker vers broodje met pindakaas eten. Met een kopje lekkere koffie. Net als in Portugal. Heerlijk vooruitzicht.

ps I.
handig die boodschappenlijstjes.
ps II.
geen pindakaas in Brazilie te koop dus ook voor Casa Scholten meenemen (+ drop natuurlijk)

Comments

Popular Posts