de jeugd van tegenwoordig(s)

Tsja.
De jeugd van tegenwoordig.
Dat is hedendaags bekeken
vanuit de voltooid verleden tijd.
Iedereen is jeugdig geweest
met de tegenwoordigheid van geest

Ik las deze twee (1/II) stukken op nu.nl

I.
In vergelijking met hun Europese leeftijdsgenoten blijken Nederlandse jongeren niet graag in een ander Europees land te willen werken.

Slechts minder dn een kwar wul wel voor een langere periode naar het buitenland: 23% en iets meer dan een vijfde voelt slechts voor een kort verblijf:21%. Alleen de Italianen en Turken zijn minder reislustig.

II
Onder tieners zijn de verwachtingen omtrent het jaarsalaris hoog gespannen. Ze verwachten ruim 60.000 pond (67.881 euro) te gaan verdienen als ze 35 zijn. Dat blijkt uit onderzoek Royal Bank of Scotland onder 12.000 tieners. Al bij het verlaten van het onderwijs anticiperen jongeren op een jaarsalaris van 19.000 euro, tegen de tijd dat ze 25 zijn verwachten ze 40.000 euro per jaar te verdienen, zo schrijft de Engelse Daily Mail.

GL:
Maar de harde realiteit blijkt anders. De gemiddeld werknemer verdient in zijn dertiger jaren namelijk -slechts ongeveer- 27.500 euro per jaar.

Het doet me denken aan de tijd op het CIOS toen ik de leerlingen vroeg wat ze dachten te verdienen als ze aan het werk gingen in de sport. Minimaal een ton was het antwoord. Maar wat het minimum loon was daar hadden ze geen weet van.

Jaren later tijdens een meerkamp centrale training in Dusseldorf poneerde een van de tienkampers de stelling dat als je minder dan een ton verdiende je wel echt een sukkeltje was. Waar moet een gewone atletiekcoach van rondkomen vroeg de hoofdcoach hem. Hij had geen benul.

Na mijn korte verblijf in Qatar dachten een aantal bekenden dat ik miljonair was geworden. Op mijn vraag of ze enig idee hadden wat een bondscoach atletiek gemiddeld verdiende zaten ze 100% naast (ongeveer de helft van wat ze dachten dus).

Of als je praat over een A-sporter in Nederland of Duitsland of een Bolsa-atleet in Brazilie. De atleten hebben het zo slecht nog niet denk je dan. Als je het vergelijkt met een gezin dat rond moet komen van een minimumloon of uitkering. Reele cijfers: 80% van 1300 euro of gewoon iedere maand 1000 BRL.

De jeugd van tegenwoordig zingt:

…………. (knip)

ik ben eraan op (centje, centje)
kijk me gaan op (centje, centje)
ik ben zo aan op (centje, centje)
ik heb een baan op (centje, centje)

wat doet dat bekende talentje
nog clippende op centje (kijk vieze freddie daar!)
psst, psst, blauwe broek waar ga je?
gast je kent me
vjezze fur fur
scoort er dan no mami
echt niet (hmmm scoort!)

………….(KNIP)

http://www.youtube.com/watch?v=KQr9If9sIzY

Comments

Popular Posts