'sevvie' Ballesteros

Dankzij de Spaanse Ballesteros werd golf populair op het Europese continent (en later ook Azië, maar dat was minder zijn verdienste). Severiano Ballesteros was de eerste speler van het oude continent die het Britse Open won en ook later ook de eerste Europeaan die The Masters in Augusta won. In totaal won hij vijf keer op deze twee meest prestigieuze toernooien van de golfwereld.

Dankzij Ballesteros werd de voertaal anderstalig Engels in de normaal uit Engels/Schotse/Welsh/Ierse leden bestaande Europese ploeg voor de Ryder Cup - (een tweejaarlijkse ontmoeting tussen de beste golfers uit VS en Europa)Met Ballesteros in de gelederen won Europa vijf keer deze Cup.

Zo'n dertig jaar geleden zag ik hem voor het eerst. Een flamboyante vlotte verschijning op de Kennemer. Slechts enkele jaren ouder en dan al zo'n staat van dienst. Als hij mee deed dan was dat een happening zeker in Nederland in het begin van de tachtiger jaren tegen bernard Langer, Nick Faldo en Sandy Lyle. Ik wilde graag deze grote mannen aan het werk zien en koos steevast de flight met Sevvie.
Snel en accuraat en met stijl ging hij van hole to hole. Later zag ik hem ook nog een keer op de Noordwijkse bij een ander Dutch Open.

De golflegende Seve Ballesteros is vanochtend vroeg op 54-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Pedrena aan de gevolgen van een hersentumor.

Maar ik zal altijd zijn vloeiende spel blijven herinneren.

http://en.wikipedia.org/wiki/Seve_Ballesteros

Comments

Popular Posts