aafke romeijn boeit

'Ik luister naar heel veel Nederlandstalige hiphop. Dat is eigenlijk mijn grootste inspiratiebron. En Spinvis natuurlijk. Van hem leerde ik dat het heel erg lonend is om hele kleine, schijnbaar willekeurige dingen te beschrijven in mijn muziek"

Aafke Romeijn gaat door het leven als:theatermaakster, ex-docente Nederlands, schrijfster, columniste, zangeres/singer songwriter, en nu bovenal een muziekmaakster onder contract bij een platenlabel, namelijk label V2. Een dame die geen blad voor de mond neemt. Je zou kunnen zeggen: een persoon die noodgedwongen veel hoedjes moet dragen. In werkelijkheid eist Romeijn geen van deze rollen doelbewust op: ze volgt negen van de tien keer simpelweg haar hart, of pragmatischer gesteld, haar intuïtie. 

Dat leverde donderdagavond bij de Noorderzon (bewolkt) een koude douche op: je teksten maken je wakker. De muziek is kaal en niet super gevarieerd (veel zelfde schema en dezelfde opbouw) Toch was de kennismaking de moeite waard en maakte nieuwsgierig naar een optreden met voltallige band (volgend jaar in Vera).


Comments

Popular Posts