Sport en politiek: wielrennen wijkt uit voor protesten tegen Dilma

Ter ere van het feit dat het over een jaar DE Spelen beginnen was er vorige week een persbijeenkomst. Daar ontbrak de voorzitter van het IOC. Een prominente plaats die openblijft roept vragen op. De burgervader van Rio loste dit op met een grapje: Meneer Bach heeft gisteravond caiperinha gedronken en daar wordt je moe van. Bach kon het niet waarderen. Net zo min hij het waardeerde dat het zeilwater nog steeds smerig was (en stonk).

Paes (PMBD) moest de dag erna ook bakzeil halen toen het parcours voor het wielrennen op de schop moest. Het parcours van het olympische test event voor wielrenners is aangepast om de protesten tegen de regering Dilma te ontwijken. "Het zou niet handig zijn om te finishen op een plek waar gedemonstreerd wordt", zei burgemeester Eduardo Paes De start van het evenement waar zo’n twintig landen aan deelnemen, is nu vroeg op zondagochtend bij het strand van Copacabana; half negen. De finish is tien kilometer naar het westen verschoven en vindt nu plaats in São Conrado.

Nu gaat het van de Copacabana naar Ipanema –Vidigal-Sao Conrado-Barra de Tijuca- Recreio – Praininha- Grumari en Guaratiba (een parcours wat twee keer wordt geftiets tot in totaal ruim 160 kilometer zijn afgelegd.Het is nu du seen een dubbele test geworden: voor het wielrennen en voor de protesten.

Volgende week (15-22 Augustus) is er een test voor het zeilen. Een nieuwe proef voor Paes.

Comments

Popular Posts