paarden in rio


De reis van de Nederlandse paarden voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro is al uitgestippeld. Technisch directeur Maarten van der Heijden van de KNHS verwacht dat die soepel gaat verlopen.

Van der Heijden bracht met onder andere de bondscoach dressuur en eventing en drie eventingruiters de afgelopen dagen een bezoek aan de olympische accommodaties in Rio. ,,Er moet nogal wat gebeuren', was de conclusie. 'Maar in zijn totaliteit zijn we positief. Voordeel is dat de paarden in permanente stallen zijn ondergebracht. Daardoor krijgen ze veel minder last van de hitte dan wanneer ze in tenten staan.''
Grote voordeel ten opzichte van Londen 2012 is dat er veel meer ruimte is.  
bronAD

 Vanaf het hoofdkwartier in Barra  (Olympisch dorp) liggen de pistes in Deodoro ver weg. Dat gaat gepaard met heel veel files want de Olympic lane is nog niet gereed. Vorige week bij het test event waren er zo'n 15 Braziliaanse ruiters aanwezig. Nog lang niet alles is klaar en er zijn nog heel wat zaken die beter geregeld moeten worden. "Als de weg er een dag voor de wedstrijd ligt ben ik blij", zei van der Heijden.

Comments

Popular Posts