Bussemaker onderzoekt een week lang de kansen in Brazilië voor haar aandachtsgebied.

foto GL2015
Bussemaker op bezoek bij Solar 

Brazilië biedt grote kansen voor het Nederlandse onderwijs- en cultuurveld. Met dat oogmerk reist minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 10 tot 15 augustus naar het grootste land van Zuid-Amerika. In de steden Rio de Janeiro en São Paulo staat het bezoek vooral in het teken van versterking van de internationale culturele samenwerking tussen Brazilië en Nederland. Daarnaast vormt verdere internationale samenwerking op het gebied van onderwijs een belangrijk element van het bezoek.

Dinsdag 11 augustus staat een bezoek aan een jongerenproject op het programma in één van de favela’s, de sociaal zwakkere wijken die Rio de Janeiro rijk is. In deze wijken waar het leven zwaar en arm is, krijgen kinderen en jongeren door middel van cultuureducatie en sport structuur in hun leven aangeboden.

De meeste van deze projecten worden door veelal particuliere bronnen ondersteund. Bussemaker spreekt daar met de toegewijde leerkrachten en kinderen over de invloed van sport en cultuur op het leven in deze wijken.

foto GL2015
ontmoeting Bussemaker met more2win (Tim) and Brave kids (Diana)

Comments

Popular Posts