mis

Heb je het gemist? Wat mis je als je ergens niet bent. Dus je bent er geweest en komt terug. Zijn er dan dingen, zaken, mensen, gebeurtenissen of omstandigheden die je gemist hebt. Als het er niet is valt het soms meer op. Maar echt gemist, nee.
Toevallig kwam dezelfde vraag vorige week in Nederland op: mis je Rio? Mijn gesprekspartners misten vooral 'de warmte'. De warme open houding van de Carioca's. Maar ook de heerlijke warmte met de toch koelte van zee en bergen onder handbereik.
Nu net twee dagen terug in Rio de Janeiro is de vraag ook al een aantal keren voorbij gekomen. Heb je Rio gemist?
Toen ik in de metro zat heb ik nog eens over deze vraag nagedacht. Niet gemist maar er vielen me wel een aantal dingen op.
Zo zijn de Carioca's in een gesprek erg levendig en beeldend. Ze praten met handen en voeten, zitten aan elkaar en verhalen over van alles en nog wat. Vaak op een manier waarbij ze zowel verteller als deelnemer zijn. Ze wisselen dan ook van stem. Dus ze zegt, verandert in een hogere stem, nou ik weet het niet hoor. Om vervolgens weer met de gewone stem verder te gaan.
Ook de vele goed gekapte, goed gebouwde en goed uitziende homo's die overal flaneren in de stad vielen me extra op. Strakke lijntjes om de haargrens af te tekenen tegen de gladde gebronsde huid.
Shorts. Heel veel korte broeken. In soorten en maten. Maar vooral heel veel korte broekjes die om billen moeten spannen en die meestal niet veel aan de verbeelding over laten. Sommige short zijn too short maar ja.
Natuurlijk kocht ik direct een paar flip-flops. Mooie Havaianas met motief. Om niet te veel op te vallen in het straatbeeld. Dat doe ja natuurlijk wel want je voeten zijn wit. Terwijl je om je heen heel veel slippers ziet met daarin voeten die niet anders gewend zijn. Met harde eelt plekken, met vuil in de groeven, met zichtbare gebreken (te kleine grote teen, gespleten nagels of een teen te veel of te weinig) en heel veel met gepolijste en gelakte nagels.
Opvallend ook de bubbelende beha's. Niet alleen door de slechte pasvorm maar ook doordat de ondersteunende functie ondergeschikt is. Het moet vooral opvallen. Dus de borsten worden opgeduwd, in de juiste richting gevormd en duidelijk zichtbaar gedragen. Buste houders. er wordt veel geld aan uitgegeven dus je mag de bh duidelijk laten zien. Of je draagt het zo dat de afscheidingsrand van de bikini zichtbaar is. Of je knoopt de blouse zo dat in ieder geval inkijk gegarandeerd is.
Rio is volop in beweging.
Rio is een bouwput.
Rio is een smeltkroes.
Rio is Rio.
Daar is niks mis mee.
oh ja, vanochtend wakker geworden van laag over komende helikopter....

Comments

Popular Posts