puber.

 Toevallig zagen we ze binnenkomen. Een soort van stoet trok voor het terras voorbij. Zij met chagerijnige kop voorop. Hij met wandelstok in de achtervolging. Dan de lokale koelie met koffers, dan een oudere, volop zwetende, man met een gouden armbandje. Tot slot een jonge tiener met overgewicht en een zichtbare tegenzin. Met zijn donkere ongekamde haren half voor de ogen slenterde hij achter de rest aan.
Nu, bij het ontbijt, is de volgorde van binnenkomst dezelfde. Zij opent het bal en monstert de tafels. Nipt aan de jus d'orange en pakt wat te eten. Dan komt de wandelstok. " Waar zitten we?", hoor ik hem vragen. Daar tegen de muur gebaart ze maar als hij wil gaan zitten wijst ze hem terecht: je zit toch nooit rechts, bitst ze hem toe en gaat dus op de linkerstoel ziiten. Waar is tom? vraagt ze er direct achter aan. Hij is wakker en staat onder de douche is het antwoord. Ondertussen is het armbandje ook gearriveerd. De verse jus is een plus want beter dan in de amazone constateert hij maar hoe is de cake? vraagt hij haar. Zij heeft de verse cake, met een frisse limoenlaag erop, inmiddels als een kleuter die een boterham eet van binnenuit uitgehold zodat de korst met limoenglacee blijf liggen, deels opgegeten en antwoord met volle mond; niet bijzonder. 
Dan komt de puber binnen geslenterd. Laat zich in een stoel vallen en blijft hangen op een bil en met steun van de muur. Het haar als een gordijn voor de ogen. "Heb je je tanden gepoetst", vraagt zij direct. Hij mompelt wat. Ja dus. De oudere man vraagt wat hij wil voor ontbijt of wat verse sap? Niks, en ik heb net mijn tanden gepoest, ja. Wandelstok probeert het nog met een waarschuwing: op de boot is straks niks te eten. Hij zegt niet maar staat op en vertrekt zonder iemand een blik vanachter zijn haren een blik waardig te keuren. Even later staat ook het trio op. Ze laten een ravage achter: half volle glazen heerlijke passievruchtsap, half broodje met ommelet, een bakje verse yoghurt en twee grote plakken uitgeholde cake. Het bordje met servet en het uitgestalde bestek van de puber staat onaantastbaar als winnaar op tafel. 



Comments

Popular Posts