zika zero zone

Op 15 mei van het vorig jaar (2015) bevestigde het ministerie van Volksgezondheid van Brazilië dat er mensen in Brazilië (in de staat Bahia) besmet zijn geraakt met het zikavirus. Dit was de eerste keer dat het virus in Brazilië werd gerapporteerd.

Het zikavirus is een flavivirus dat de ‘zikakoorts’ veroorzaakt. Het flavivirus kennen we verder van gele koorts en knokkelkoorts. Het virus wordt voornamelijk overgebracht door steekmuggen. Het is bekend sinds 1947, toen het in het Zika oerwoud bij Entebbe (Oeganda) werd vastgesteld bij een resusaap.





Wat zijn de ziekteverschijnselen van zika koorts?

De verschijnselen zijn meestal mild en kortdurend (variërend van twee dagen tot een week). Klachten zijn overwegend: koorts, conjunctivitis (ontsteking van slijmvlies van het oog), tijdelijke gewrichtsklachten vooral in handen en voeten en huiduitslag. Kortom beetje misselijkheid en wat jeuk waar slechts 1 op de 5 last van krijgt. Dus waar hebben we het over?

Geen woord ook over problemen bij pasgeborenen. Toch is er nu grote paniek in Brazilië over dit fenomeen. Men ziet af van zwangerschap, er zijn meer illegale abortussen, het leger wordt ingezet met bestrijdingsmiddelen, de burgemeester van Rio is bang voor het effect op de Olympische Spelen enz. enz..

In de tweede helft van 2015 rapporteerden Braziliaanse artsen een sterke toename van het aantal pasgeboren baby's met vermoedelijke microcefalie. Plotseling stijgt het percentage tot 20 op de 10.000, tegen normaal in Brazilië bij 0,5 op de 10.000. Dit plus twee andere feiten: 1. dat bij een autopsie het zika virus is gevonden bij een van de dode baby’s en 2. in het vruchtwater bij twee zwangere vrouwen.

Het Braziliaanse ministerie van volksgezondheid lijkt overtuigd van het kwaad van het virus en ontkent dat er een relatie is met de nieuwe in 2015 ingevoerde Tdap vaccinaties.

Inmiddels zijn internationale gezondheidsexperts in Genève bijeen om te discussiëren over de zika-uitbraak.Verder vragen ze zich af of de sterke stijging van het aantal ziektegevallen zou kunnen liggen aan het uitzetten van genetisch gemodificeerde muskieten (GGM’s).


Al met al heeft het er alle schijn van dat er meer aan de hand is. Het opgeblazen verhaal wekt zo langzamerhand de indruk dat we met een ‘cover up’. Met het zika virus wil men een grove fout van de Braziliaanse overheid te maskeren. In beide gevallen: gen modificatie en de vaccinatie, duikt de naam van Bill Gates/Bill and Melinda Gates Foundation op.


a. sponsor van Oxitec:

Oxitec has been releasing the genetically modified Aedes mosquitoes into the wild in Brazil since 2011 to battle dengue fever. The company produces up two million genetically modified mosquitoes a week in its factory in Campinas, Brazil.
Ø connectie met de plaats klopt niet daar liggen heel veel kilometers tussen.


b. sponsor van vaccinatie project.

In 2015 the Vanderbilt Vaccine Research Program, received a $307,000 grant from the Bill & Melinda Gates Foundation to study the immune responses of pregnant women who receive the Tdap (reduced-dose acellular pertussis vaccines combined with tetanus and diphtheria toxoids) vaccine. One cannot find the raw results.
Ø zijn deze medicijnen voldoende gestest?
Ø Is zwangerschap een contra-indicatie?


Hoe groot kun je het opblazen? Ik kijk even vanuit de atletiekwereld. De Verenigde Staten van Amerika overwegen atleten pas vlak voor de Spelen naar Rio te sturen. Kenia wil zich helemaal terug trekken. In de Groot Brittanie is er een roep om het trainingskamp in Belo Horizonte te annuleren.




Intussen wil president Dilma bestrijdingsmiddelen in zetten. DDT misschien? Net of dat wel gezond is. Maar met de inzet van het leger moet Rio een zika vrije zone worden.


Comments

Popular Posts