oostenwind

De lucht in Nederland was nog nooit zo droog als op deze zaterdag (11e) in April volgens Weerplaza.

Plaatselijk noteerden de meteorologen een relatieve vochtigheid van 13%. Daarmee is het vorige record van 15% op 24 april 1984 (grafiek hieronder) gebroken .




Het is vooral de oostenwind die het hem doet en die nu al dagen aanhoudt. Die voert kurkdroge lucht aan vanuit Centraal-Europa.  Zo viel er in de afgelopen 31 dagen slechts 5 tot 10 mm regen en op sommige plaatsen zelfs helemaal niets. De zon daarentegen liet zich van zijn beste kant zien. Plaatselijk haalden we in de afgelopen 31 dagen ruim 250 uren zonneschijn. Normaal is dat maar zo’n 140 uur. (nu.nl)

GL:
Als ik terug denk aan de schouwwedstrijden begin April dan was het meestal koud. Zo koud dat er onderdelen in trainingspak werden gedaan. Of in maillot later in tights. Af en toe had je wel eens een keertje een dag dat je uit de wind en in de zon in je blote bast kon zitten. Maar dat was misschien 1 op de tien keer het geval. De koude Oostenwind had op Pim Mulier wel het voordeel dat er wind mee was. Ook op Ter Specke was het dan lekker aan de kant van de tennis. Maar zo als de afgelopen weken met temperaturen binnen de 15 en 20 graden kan ik me niet heugen. Ook vandaag weer mijn kop verbrand bij het wieden van het rite en onkruid onder het terras en het schoon schrobben van het hout.



Comments

Popular Posts