Scheidsrechter

Ex-toparbiter Egbert Mulder wordt vandaag 80!

DE voetbalscheidsrechter. Meestal een hij, is de persoon die bij een voetbalwedstrijd de beide teams controleert op het navolgen van de regels en vooral opvalt als hij het overtreden van de regels bestraft.

Egbert Mulder (Lochem, 1946) is een Nederlands voormalig voetbalscheidsrechter die in de Eredivisie floot. Hij leidde in 1982 de halve finale van de UEFA Cup tussen Tottenham Hotspur FC en FC Barcelona.
'Die wedstrijd ontvlamde direct. Na tien minuten stonden 22 spelers met elkaar te vechten. Evert ten Napel vroeg zich af hoe Mulder dit ging oplossen. Met een gele en twee rode kaarten kreeg ik de boel weer onder controle.'

Naast scheidsrechter was Mulder onder meer bestuurslid, begeleider, docent en vrijwilliger in de voetballerij en kreeg daar drie jaar geleden een koninklijke onderscheiding voor.

Ik weet nog dat hij in het Slochterbos ging trainen. Volgens mij werkte hij toen bij de gemeente. Een beetje een pedant mannetje vond ik toen. Maar ja hij was bijna wekelijks te zien in Studio Sport (wat sinds 1969 zo heette maar door velen toen nog steeds Sport in Beeld werd genoemd) en ik zat op de bank te kijken. Hij was in vergelijking met Korver, Derks, van Swieten en Keizer maar een beetje grijs figuur. Nog grijzer dan hij er nu met 80 jaar uit ziet.

Comments

Popular Posts