scheids!

Het gebeurde niet zo heel veel vaak dat iemand die ik 'kende' op tv kwam in die tijd. Sterker nog we hadden niet eens tv in de begin jaren zeventig. Maar bij sport in beeld zoals mevrouw Schrik het steevast noemde was in de samenvatting van het voetbal op zondagavond soms scheidsrechter Egbert Mulder in beeld. Iemand op Slochteren op de landelijke televisie! 

Ik kende hem niet persoonlijk maar hij werkte op het gemeentehuis en regelmatig zag ik hem hardlopen. Het was in de tijd van trim je fit en hij hield zich fit door te lopen in het Slochterbos. Hardlopen in je vrije tijd gebeurde niet zo heel veel in die tijd. Vanuit de voorkamer zag ik hem soms in een trainingspak rennen.

Een in mijn ogen wat oud ogende fragiel mannetje. Hij liep niet heel hard zoals we op de atletiek deden maar hij bewoog zich schichtig voort over de paden rond de Frayelemaborg. Hij zal zeker de 'berg' ook vele malen hebben genomen in die tijd. Voor de rest trainden alleen wat schaatsers in de zomer in het bos. Later ook soms de atletiekclub. Ik niet. Want de trainingen waren op zondag. 

In een interview nog niet zo heel lang geleden vertelde hij dat hij nog dagelijks fikse wandelingen maakte. Inmiddels woonde hij in Sappemeer en werd na zijn actieve tijd in de voetballerij geridderd. Uiteindelijk werd corona hem fataal. Egbert Mulder, voormalig scheidsrechter betaald voetbal, werd 80 jaar.


 

Comments

Popular Posts