lisse

een aantal jaren fietste ik langs de Leidsevaart/Haarlemmertrekvaart vaak met tegenwind richting " Lis" . "Lis" om met Ab Wassenaar te spreken ik ging altijd gewoon naar Lisse. Bij een al te harde westewind soms over de Hereweg (even binnendoor over het terrein van de Geestgronden). Maar soms ook juist bij harde wind lekker doorbeuken om dan aan de achterkant, via het station, bij de spartaan aan te komen.
Het bord met de aankondiging wanneer de Keukenhof open zou gaan was dan niet te missen. En al maanden daarvoor zag je werkers scharrelen tussen de struiken en bij de gazons om de kleurige verrassingen te verstoppen.
Dit jaar goede de natuur roet in het eten. TE koud.

(vandaag was het een van de eerste 'warme' dagen waar het om zes uur in de ochtend al vochtig warm is, waardoor je hele dag loopt te zweten en het nu even na tweeen in de 27 maartse middag dik 35 graden in Doha is)

,,,knip...
Lisse - Het was dit weekeind een lelijke tegenvaller voor de bezoekers van de Keukenhof. Wie zich verheugd had op de aanblik van een in bloei staand park kwam bedrogen uit. Dankzij de lage temperaturen van deze maand, de koudste maart sinds 1854, was er op de lentetentoonstelling bar weinig te zien. En dat was een teleurstellende ervaring. Zeker voor het publiek dat er dikwijls een lange reis voor over had om naar Lisse te komen. De klachten bleven echter uit. ,,'t Is jammer, maar met het weer weet je het nooit'', was de algemene opinie. In de kassen was de lentepracht van de tot volle wasdom gekomen bloembollen wel een lust voor het oog. Dat vergoedde veel en de digitale camera's kwamen er ruimschoots aan te pas. In de vrije natuur was daarentegen weinig kleurigs te bewonderen. Veel meer dan wat perken met krokussen was er niet te bekennen,,, knip....
(leids dagblad)

Comments

Popular Posts