stamp

lekker eten dat mis ik hier in Doha wel.
Er is genoeg lekkers maar
Een groot maar is dat veel heel veel het zelfde smaakt.
Je gaat ergens anders eten en het heet dan wel anders maar het smaakt hetzelfde.
Kip.
Salade.
Pizza.
Noem maar op.
En als je dan een periode je smaakpapillen weer hebt gekoesterd met de volle smaak van vers, dan is Doha een afknapper.
Vorige week met Ramil vis gegeten. Heerlijk klaar gemaakt door Ina zijn vrouw, en dan daarbij salade en toe: aardbeien.
Alle drie mijmerden we over hoe lekker sla KAN zijn en hoe lekker aarbeien KUNNEN smaken.

dus maar een wegdromen bij een lekker recept van nu.nl ism TIP!

Biefstukjes met sjalotjes en spruitjesstamp
Hoofdgerecht (4 personen)Bereiden: ± 25 min.
Boodschappenlijst
8-12 kleine sjalotjes
2 el roomboter of margarine
1 el appelstroop
2 dl runderfond
800 g voorgekookte aardappels voor stamppot (of 800 g aardappels)
500 g spruitjes, schoongemaakt
4 plakjes Coburgerham (vleeswaar)
4 dikke kogel- of haasbiefstukjes (90 g)
olijfolie
1 el Zaanse mosterd
11/4-11/2 dl magere melk
1 takje fijngeknipte peterselie
extra nodig: grillpan
Bereiding
Pel de sjalotjes en snij ze in vieren. Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter en fruit hierin de uitjes glazig en goudbruin. Voeg de appelstroop en runderfond toe en kook dit in tot er nog maar een paar lepels saus over zijn. Kook intussen de aardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking in ± 20 min. gaar (of schil de verse aardappels en kook ze gaar).
Voeg na ± 10 min. de spruitjes toe en kook ze samen verder gaar. Snij de plakjes Coburgerham elk in twee smalle lange plakjes. Wikkel ze om de biefstukjes (ze blijven goed zitten hoeven dus niet vastgezet). Kwast de biefstukjes dun in met wat olijfolie. Verhit een grillpan droog voor en rooster hierin de biefstukjes eerst aan beide kanten bruin.
Temper het vuur tot half en bak de biefstukken daarna rosé in 2-3 min per kant, afhankelijk van de dikte. Giet de aardappels en spruitjes af. Voeg de mosterd, 2 el olijfolie en zoveel van de melk toe tot een smeuïge massa ontstaat. Stamp alles grof door elkaar en schep de peterselie erdoor. Schep op elk bord een mooi bergje stamppot. Leg daarop een biefstukje en verdeel daarover de sjalotjes.
Druppel de sjalotjessaus om de stamppot.
Energie enzo
Kcal p.p.: ± 495Koolhydraten: ± 49

Comments

Popular Posts