cba

De meeste scholen in Nederland vinden sport belangrijk. Gemiddeld krijgen leerlingen op twee dagen in de week bewegingsonderwijs. Dat schrijft de tijdelijke Commissie Brede Analyse in een tussenrapport van over de stand van zaken van het aanbod van sport- en beweegmogelijkheden op en rond scholen.
Scholen kunnen (nog) niet voldoen aan de wens van het kabinet om kinderen vijf dagen per week gymles te geven. Daarvoor is onvoldoende (deskundig) personeel beschikbaar. Bovendien blijken accommodaties onvoldoende beschikbaar.
Naast dit onderzoek moet de commissie plannen uitwerken om leerlingen op basisscholen en in het voortgezet onderwijs drie uur per week gymles te kunnen garanderen.

GL: dit was de tussenrapportage december 2006 van de TCBA.

nu in de T
............ knip
Op basisscholen en in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zijn te weinig deskundige krachten om alle leerlingen te kunnen laten sporten. Dat schrijft de Tijdelijke Commissie Brede Analyse aan staatssecretaris Jet Bussemaker van Sport.
Volgens de commissie geven groepsleraren op 39 procent van de basisscholen de lessen bewegingsonderwijs „en is er dus geen sprake van een vakdocent”. In nog eens een kwart van de scholen geeft de groepsleraar de helft van de gymnastieklessen en een vakdocent de andere helft.
De werkgroep heeft ook een onderzoek onder leerlingen gedaan. Iets meer dan de helft van hen wil dat zij op school wat meer spel en sport krijgen.
Bussemaker wil de 'knelpunten' onder andere aanpakken door scholen te laten samenwerken met sportclubs in zogeheten brede scholen. Eerder stelde staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs dat gemeenten er 18 miljoen euro bij krijgen om de brede scholen te stimuleren. ........
knip

GL:
en nu?
In de benen Sharon!
Geef 'm van Jetje!

Comments

Popular Posts