groninger fc in het nieuws

Op 9 juni 2007 trad Groninger Arjen Robben in de schouwburg van De Stad in het huwelijk met Bernadien Eillert. Het huwelijk werd gesloten door Jacq. Wallage, de Groningse burgemeester van dienst.

Nu schijnt de overgang van, tegenwoordig, Chelsea-speler Robben naar Real Madrid in gevaar. Ramon Calderón, voorzitter van De Koninklijke, zou de vraagprijs te hoog vinden. Volgens de krant Marca wil Chelsea 36 miljoen euro vangen voor de Nederlander.
Real Madrid-coach Bernd Schuster voert ondertussen de druk op zijn voorzitter op, vlak na de 3-0 nederlaag bij Hannover 96. “Prioriteit nummer één is de komst van Robben. We hebben maar één speler in de ploeg die op links uit de voeten kan.”

waarom dit in het DVHN?
omdat Robben nog steeds 'hot' is in Groningen e.o.

lees wikipedia:
(knip) In zijn jonge voetbaljaren speelde Robben bij de plaatselijke voetbalverenigingen, eerst bij CVVB en later bij VV Bedum. Als C-junior maakte hij de overstap naar FC Groningen. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van FC Groningen.
Hij zou uiteindelijk twee hele seizoenen bij FC Groningen spelen. In 46 wedstrijden in de Eredivisie maakte hij 8 doelpunten. Hij is niet bepaald een topscorer, maar door zijn snelle aanvallen vanaf links en zijn opvallend mooie acties werd hij toch in zijn eerste seizoen (2000-2001) Speler van het Jaar bij FC Groningen. Zijn talent bleef niet onopgemerkt op de Nederlandse velden. De drie topclubs Feyenoord, Ajax en PSV wilden de linksbuiten graag hebben. Robben koos uiteindelijk voor PSV waardoor FC Groningen een transfersom van 9.500.000 gulden tegemoet kon zien. (knip)

Nu gaat het even om een andere voetballer. Dagblad van het Noorden maakt vette koppen, maakt nieuws en maakt naam met Suarez (klinkt als salaris)
knip...
De overgang van Luis Suلrez van FC Groningen naar Ajax is afgeketst. De Amsterdamse club was bereid 6,5 miljoen euro voor hem op tafel leggen. FC Groningen wilde 9,5 miljoen euro ontvangen en dat bedrag wilde Ajax niet ophoesten voor de 20-jarige Uruguayaan.
Luis Suلrez zag een overgang naar Ajax als een mooie nieuwe stap in zijn carrière en is diep teleurgesteld. ”Dat begrijp ik ook wel, maar het gaat in het leven niet altijd zoals je graag wilt dat het gaat”, zegt Ron Jans. ... knip


GL:
zo gaat dat dus in zes jaar tijd van 9 en een beetje miljoen gulden naar negen en een beetje miljoen euri .

Comments

Popular Posts