je wordt ouder papa geef het maar toe.........

Het zwarte gat bestaat niet als we de medewerker van de Volkskrant moeten geloven.
Twee dingen goed begrijpen(ik hoor het Den Uyl nog zo zeggen maar dat was voor de Lockheed affaire.....)
1. het is een medewerker
2. er staat amsterdam

Kijk, medewerkers die worden er op uit gestuurd naar klussen waar de redacteuren niet op zitten te wachten: Boekenweek bijvoorbeeld. Het aantal krantenlezers is al dramatisch vergeleken met vijftig jaar geleden maar het goede boek staat er niet veel beter voor/ ligt er niet veel mooier bij.
En Amsterdammers die staan er om bekend dat ze cynisch en galgenhumor hebben.

Dus hoe zo onterecht bang voor het zwarte gat. De grijze panter veroveren Nederland en dan weet die medewerker maar 751 jolige jordanezen te pakken krijgen?

Teovallig had ik het er laatst nog over dat toen ik een jaartje of twintig was dat je zoveel oude mensen zag, maar dat die zelfde oude mensen nu pas echt de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. (dan heb ik het nog niet eens over de aanhef van een mail of sms van Joyce die steevast begint met: "Heej ouwe!")

Ik ben bang dat de verkoop van geraniums de komende tijd scherp zal stijgen!

uit de Volkskrant geknipt:
..........

Nederlanders zien ouderdom te zwart in

AMSTERDAM - Nederlanders zijn onterecht bang voor de ouderdom. Ze overschatten hoe vaak oude mensen eenzaam en bedlegerig zijn en onderschatten hoe vaak 65-plussers zelfstandig wonen en seks hebben. Dit blijkt uit een enquête via internet die de Volkskrant met de Vrije Universiteit heeft gehouden in het kader van de Boekenweek 2008, waarin ouderdom centraal staat.

De 751 deelnemers zijn vooral somber over de sociale gevolgen van veroudering. Van hen is bijna 90 procent ervan overtuigd dat het aantal vrienden en kennissen flink afneemt bij het klimmen der jaren, terwijl dit meestal niet het geval is. Het beeld dat uit de enquête naar voren komt, is representatief voor de Nederlandse bevolking.

Breed verspreid is ook het idee dat de familiebanden aan het afbrokkelen zijn. Driekwart van de geënquêteerden denkt dat het aantal bezoeken van kinderen aan ouders op leeftijd de laatste vijftien jaar is afgenomen, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is.

Eenzaam
Eenzaamheid komt beduidend minder vaak voor dan we denken. Meer dan 50 procent van de ondervraagden denkt dat de helft van de 65-plussers in Nederland vaak eenzaam is. Uit onderzoek blijkt echter dat niet meer dan 10 procent van de ouderen in Nederland echt eenzaam is.

Vooral mensen die denken dat je al vroeg oud bent, hebben een somber beeld van het leven van 65-plussers. Ook mensen die terugverlangen naar hun jeugd of die in fitheid achteruit zijn gegaan, zien de ouderdom zwaar in......................

Comments

Popular Posts