pro aging?


er blijkt een bureau te zijn met de naam 'pro aging'. alsof je ook tegen ouder worden kan zijn maar goed, dat bureautje deed een onderzoek in een zeer selectief gekozen groep namelijk tussen 49 en 90. waarom de 47 en 48 jarigen niet werden meegenomen is onduidelijk ook de belegen 90+ werd niet gevraagd.
nu ik op de drempel sta van 48 jaar las ik het stuk uit de T. met iets meer dan normale interesse. kijk of je jezelf ook herkend: lees je de regionale krant en spel je de overlijdensadvertenties en herkauw je de speciale bijlages???
Dan ben je wel erg pro aging................

AMSTERDAM - Ouderen die veel lezen genieten meer van het leven. Dat bleek dinsdag uit een onderzoek onder meer dan duizend ouderen tussen de 49 en 90 jaar. Zo maakte onderzoeksbureau Pro Aging bekend.

Uit het eerste Nationale Leesonderzoek 50+ blijkt verder dat het merendeel van de ouderen (58 procent) voor zijn of haar plezier leest. Ruim 42 procent vindt lezen belangrijk om bij te blijven. Meer dan een kwart van de ondervraagden meent dat je met een boek lekker kunt wegdromen.

Vrouwen blijken meer boeken te lezen (25 per jaar) dan mannen (17 per jaar). Ook kopen ze meer boeken (9,1 tegenover 7,6 per jaar) dan mannen en zijn dames vaker lid van een bibliotheek.

Favorieten

Als favoriete auteur werd Geert Mak het meest genoemd, gevolgd door Henning Mankell, John Grisham, Jan Siebelink en Maarten ’t Hart. Het meest genoemde favoriete boek is De Vliegeraar van Khaled Hosseini, op de voet gevolgd door Knielen op een Bed Violen van Jan Siebelink en De Eeuw van mijn Vader van Geert Mak.

Kranten

Naast boeken is ook gekeken naar kranten. Regionale kranten zijn met 33 procent het populairst bij ouderen. Daarna komen De Telegraaf (27 procent) en de Volkskrant (14 procent).

Kranten worden het meest gelezen voor het nieuws, maar ook berichten over cultuur en wetenschap, gezondheid en overlijdensberichten blijken populair onder ouderen

Comments

Popular Posts