paas maandag



Het is "ongelooflijk druk" op eerste paasdag in de Jumbo-supermarkt in Rotterdam op de Kop van Zuid. Dat zei een woordvoerder van de vestiging zondag. De supermarkt is de eerste en tot nu toe enige in ons land die alle dagen per jaar open is. Wat een onzin!
Ik juich het toe datl het kabinet probeert het aantal koopzondagen aan banden te leggen.
Zondagsrust: Vrije zondag. De 24-7 economie lijkt de nieuwe god te zijn geworden.

Is er sprake van betutteling van de consument? Of eist hij juist meer koopzondagen en meer vrijheden om te te kunnen consumeren?

Dat betekent dat de winkel dus ook op feestdagen als eerste kerstdag of eerste paas- en pinksterdag open moeten ten koste van individuen die ook recht hebben op vrije dagen, toch?


ROME - Het traditionele 'bedankt voor de bloemen' dat de paus elk jaar uitspreekt tijdens het Urbi et Orbi (Voor de stad en de wereld) is geen holle frase. Toen een van de Nederlandse bloemarrangeurs zondag tijdens een gesprek met de paus aangaf het een eer te vinden hem de hand te mogen schudden, draaide de paus het om. „Het is mij juist een eer”, zei Benedictus XVI.
Volgens hoofdarrangeur Charles van der Voort uit Leiden was het zondag opnieuw „geweldig” op het Sint Pietersplein in Rome. Van der Voort kreeg dit jaar „wel vijf keer een compliment” van de paus, zo zei hij zondag na afloop.
Sinds de zaligverklaring van Nederlander Titus Brandsma in 1985 verzorgt een team van Nederlandse bloemisten en arrangeurs de bloemenpracht op het Sint Pietersplein met Pasen.

GL: mooi gebaar.

BRASILIA - In de Braziliaanse stad Sao Paulo zijn 'de grootste paaseieren ter wereld' te koop. De chocolade-eieren zijn 1,20 meter hoog, hebben een diameter van 90 centimeter en wegen 160 kilo, aldus lokale media zondag.
Een banketbakkerij verkoopt de mega-eieren die bijna 6000 euro per stuk kosten. Tot op heden zou zij dertien van de gigantische lekkernijen hebben verkocht. Elk ei is gevuld met 2500 snoepjes. De vijf centimeter dikke chocoladehuls zou genoeg zijn voor 1500 personen

GL: schijnt vanuit Italie ontstaan te zijn dit paasei-gebeuren.

Comments

Popular Posts