doden door noodweer Brazilië


Imagem área mostra devastação em área de Nova Friburgo (Foto: Marino Azevedo/Governo do Estado do Rio de Janeiro

source:
http://g1.globo.com/rio-de-janeiro/noticia/2011/01/regiao-serrana-do-rj-enfrenta-2-dia-de-calamidade-causada-pela-chuva.html


uit de T.
Het dodental als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro is opgelopen tot 335. Tientallen mensen worden nog vermist, meldde de Braziliaanse nieuwszender GloboNews donderdag op gezag van de autoriteiten. Het noodweer heeft vooral toegeslagen in arme berggebieden, waar de bevolking op de hellingen woont. In Nova Friburgo, 140 kilometer ten noorden van de stad Rio de Janeiro, steeg het dodental van 97 naar 155. In Teresópolis, 100 kilometer van Rio, kwamen 146 mensen om. Elders vielen 34 doden. In de getroffen gebieden is de afgelopen dagen meer regen gevallen dan normaal in een maand. Rivieren overstroomden en er ontstonden aardverschuivingen waardoor veel slachtoffers in hun slaap werden verrast.


GL:
ook hier regent het meer dan normaal maar tot nu toe geen rare dingen in Uberlandia. wel in de staat Minas Gerais waar ook wegen onegaanbaar zijn, huizen de riveiren ingesleurt worden en mensen dakloos. vandaag regent het ook weer. mijn atleten kwmamen niet opdagen en de groep van Luiz veranderde de geplande duurloop op paden buiten de stad voor een loopje in de omgeving van de Sesi.

Comments

Popular Posts