telefooon cel

" KPN stopt met het exploiteren van openbare telefooncellen. Dat heeft het telecombedrijf woensdag laten weten. De stap betekent niet dat de telefooncel helemaal uit het straatbeeld verdwijnt." bron nu.nl

Ik kan me nog goed de tijd herinneren dat we om te bellen naar het postkantoor moesten. Daar was een telefooncel. Bijkomend voordeel was: het was twee deuren verderop. Was het postkantoor gesloten dan moesten we bij een van de buren bellen. Zelf kregen we pas telefoon toen ik al op de middelbare school zat. Het was eigenlijk heel normaal dat je geen telefoon had. De PTT had al voor de tweede wereldoorlog openbare cellen, maar de laatste jaren zat er flink de klad in. Je kon gaande weg ook steeds moeilijker betalen in de cellen. Geen kleingeld, speciale kaarten een heel gedoe.

Hier in Brazilie vind je nog heel veel cellen. Een van de grote voordelen is dat je een collect call kan maken via een speciaal gratis nummer. Hoewel heel veel mobieltjes in het straatbeeld te zien zijn blijven deze cellen heel populair. Zonder geld of kaart kun je dus op iedere hoek van de straat bellen. Kan je dure mobieltje ook niet gestolen worden.

Comments

Popular Posts