vis nog ram

per ongeluk kom ik dit tegen

Boogschutter: 18 december – 18 januari
Steenbok: 19 januari – 15 februari
Waterman: 16 februari – 11 maart
Vissen: 12 maart – 18 april
Ram: 19 april – 18 mei
Stier: 14 mei – 19 juni
Tweeling: 20 juni – 20 juli
Kreeft: 21 juli – 9 augustus
Leeuw: 10 augustus – 15 september
Maagd: 16 september – 30 oktober
Weegschaal: 31 oktober – 22 november
Schorpioen: 23 november – 29 november
Slangendrager: 30 november – 17 december

bron;http://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/15/indeling-sterrenbeelden-op-zn-kop/

dus ik kon mij altijd prima vinden in het teken Ram (21 maart - 20 april)

De Ram is een energiek en geïnspireerd persoon, een initiatiefnemer die risico's niet uit de weg gaat. Omdat hij onafhankelijk is ingesteld, heeft hij de goedkeuring van anderen niet per definitie nodig. Hij verzet zich dan ook sterk als andere mensen hem denkwijzen of werkmethoden proberen op te leggen.
Zijn temperament is groot. Hij kan snel boos worden, maar is dat nooit lang: zodra hij zijn boosheid geuit heeft, is het over. Hij is een mens die snel vergeet en vergeeft. Inherent aan een dergelijk temperament is zijn directheid en het gegeven dat hij te hard van stapel kan lopen. Hij gelooft in directheid, duidelijkheid en volstrekt eerlijk zijn.

Hij doet de dingen die gedaan moeten worden het het liefst alleen. Werkt hij in teamverband, dan heeft hij moeite met het feit dat anderen de dingen anders of langzamer aanpakken. Hij kan op dergelijke momenten snel zijn geduld verliezen. Het gevoel dat hij gehinderd wordt door anderen is dan sterk aanwezig.


maar nu ben ik opeens een soort van (bak)vis
Vissen zijn mensen met een groot talent: zij zijn in staat om zich echt in anderen te verplaatsen. Zij begrijpen de behoeften van anderen en het geeft hen een goed gevoel als ze iemand kunt helpen.
Dit talent heeft ook een keerzijde: omdat zij zo gevoelig zijn bestaat het gevaar dat zij snel stemmingen en emoties van anderen oppikken en overnemen. Met name als zij in de buurt zijn van boze, verdrietige of ongelukkige mensen is dit lastig. Toch kunnen zij de mensen niet mijden. Hun grootste vijand is eenzaamheid.

Zij zijn vaak wat verlegen, kwetsbare personen. Zij zullen zich pas openstellen voor anderen als zij die kunnen vertrouwen. De tranen schieten hen soms snel in de ogen. Alhoewel dit geen negatieve eigenschap is kan dit behoorlijk frustrerend zijn.


Twaalf van de bekendste sterrenbeelden zijn de tekens van de dierenriem of Zodiak: dit zijn 12 sterrenbeelden waardoor de zon schijnbaar beweegt gedurende het jaar, de ecliptica. De klassieke verdeling van één sterrenbeeld per maand klopt niet helemaal, de zon staat niet even lang in alle sterrenbeelden en er is een 13de sterrenbeeld Slangendrager (Ophiuchus) waar de ecliptica ook doorheen loopt. Ook verschuift het lentepunt door de precessie met ongeveer één sterrenbeeld (30°) per 2150 jaar, waardoor de tijdstippen dat de zon in een sterrenbeeld staat verschuiven. De klassieke verdeling berekende het jaar met de aarde als middelpunt, de huidige verdeling van twaalf maanden is van het zonnejaar. niks nieuws dus volgens wikipedia.
maar in de nrc beweert een astronoom van de Minneapolis Community and Technical College, Parke Kunkle iets anders. Volgens hem staat de aarde op het moment op een andere plek ten opzichte van de zon, dan toen de indeling van de twaalf sterrenbeelden werd bedacht drieduizend jaar geleden. en de nasa geeft hem gelijk.

ik weet het niet meer
maar als echte ram laat ik het er niet bij zitten.
geboren in 1960 ben ik een rat: Volgens Chinese folklore zijn mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren: charmant, economisch, efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel, welbespraakt.

zie je wel
rare jongens die chinezen maar ze weten wel veel.

Comments

Popular Posts