vragen maar geen antwoord

goed gezien.
weer eens een heli boven de wijken in de buurt van het atletiekstadion van Uberlandia. wat zouden ze doen? zoeken ze iets? volgen ze iemand?
bij de kruising staat een politieman met karabijn in de aanslag, zijn mobilofoon knettert instructies en piept updates. wat zou er te doen zijn? is er iets gebeurd ofzo?
als we na een bezoek aan het centrum terug komen staat er op een andere kruising een polite auto met zwaailicht. Nu drie bewapende agenten op de stoep. Ze kijken argwanend en scherp in het rond? is er een overval geweest? is er een opsporingsbevel uit?

in onze afwezigheid van twe weken is er in het winkelcentrum in alle drukte iemand in koele bloede dood geschoten. een vergelding van een andere moord zo'n vijf jaar terug. de man trok zijn wapen, schoot de vrouw dood en liep de winkelcentrum uit. De omstanders in shock achterlatend, de beveiliging in verwarring, de politie in geen velden of wegen te zien. De man is nog voortvluchtig zijn gekaapte vluchtauto is wel terecht. De roep om strenger optreden is al gehoord.

wat bezielt de mensen toch?

Comments

Popular Posts