ikea-loos

Ik zit met een positief probleem

Binnenkort een huis inrichten, als alles goed gaat. Dat binnenkort is een bij benadering meer accurate omschrijving voor op korte termijn, zonder iets te zeggen over welke termijn en hoe lang dat dat duurt. Manjana, Inshallah, spoedig.
Er is even nog geen geld voor wat inventaris maar het huis is er. Maar dat is niet het 'probleem'.

Het zal gezien de snelle groei van Brazilië ook niet lang meer duren voor het vol staat met blauwe dozen. Maar dan zou het wel het eerste land in Zuid Amerika zijn want samen met Afrika de continenten zonder een Ikea.Waar gaat het naar toe met de wereld? Zo maakte het populaire Zweedse concern eind vorig jaar al bekend zich ook heel graag in India te willen vestigen.
"Zodra ergens in de wereld een middenklasse dreigt te ontstaan, is woonwarenhuis IKEA er als de kippen bij om het land te vullen met Billyboekenkasten. Vrijwel overal ter wereld kun je tegenwoordig terecht voor Zweedse balletjes en Lack-tafeltjes terwijl je je koters dumpt in Småland" (bron SPitsNieuws.nl).
Zo heeft Nederland maar liefst 12 vestigingen waaronder ook 1 in Haarlem en ook 1 in Groningen. De eerste nog nooit van binnen gezien alleen vanaf het spoor, de andere wel om dozen te scoren. Handig overal die winkels want er is maar liefst 1 Ikea op 1,4 miljoen inwoners. Dat is relatief veel, maar het rijkelijkst bedeeld zijn ......de IJslanders. Zij hebben één winkel op 300 duizend inwoners.
Maar hier in de Minas Gerais als onderdeel van het grote Brazilie met meer dan 185 miljoen inwoners: NADA. Niks.

In geen velden of wegen een blauwe doos te zien.
Lekker denk ik. Maar, de keerzijde, is het probleem het is ook niet handig voor een expat. Zeker als er niet echt een grote middenklasse is die veel te besteden heeft, zoals Brazilie in zijn algemeenheid. Hier in de Minas is dat er wel maar dat is toch ander volk. Want er zijn niet veel zaken die dus van die handige bedden, kasten en meubels als Ikea hebben hier.
Ik hoop dat ze hier nog even Ikea-loos blijven moeten wij het maar creatiever oplossen dan het schroefje, plugje en in-elkaar-zet-schema van Ingvar Kamprad.

http://www.z24.nl/multimedia/archive/00059/Ikeadichtheidverbete_59025a.swf

Comments

Popular Posts