Messi onders(c)h(r)ir(jf)t moederliefde


(c) Foto AP / Emilio Morenatti


Messi schreef op zijn ondershirtje een tekst voor zijn jarige moeder. Kinderachtig denk je. Stom ook want tegenwoordig zijn er strenge regels voor kleur van het hemd en mogen teksten al helemaal niet. Er is zelfs een aperte regel hoe je een doelpunt mag vieren en hoe niet (law 13 Fouls and misconduct; how to celebrate a goal) Maar als je weet hoe belangrijk de moeder in de zuid amerikaanse wereld is, kijk je er niet van op. De moeder is alles en boven alles. Een boete betalen omdat je iets leuks voor je moeder doet is dan ook geen enkel probleem. Zeg nou zelf wat is 2000 euro voor een multi miljonair als de kleine Messi. Terzijde: Barça gaat in beroep tegen de Spaanse voetbalbond en noemt de actie van Messi 'een toonbeeld van hoe het ook kan'.


Heel veel Brazilianen hebben de naam van hun moeder ergens op hun lijf laten tatoeren.
Gisteren hadde we een gesprekje met J. een atleet uit de groep van Luiz. We vroegen wat hij met 10.000 dollar zou doen. Duidelijk zei hij direct, zes voor mijn moeder, drie voor mijn vriendin en eentje voor me zelf. Prachtig.
Oh ja volgende maand gaat hij op zijn verjaardag de naam van zijn vader en moeder in inkt onder de huid zetten. Want de tekst op een shirt verdwijnt toch met veel wassen....

Comments

Popular Posts