A-B-C : australie>brazilie>canada

Dagelijks verhuizen 305 Nederlanders naar het buitenland, zo meldt het AD.
Zo neemt de belangstelling om te emigreren ieder jaar weer toe (bron CBS) De verwachting is dat het cijfer van nu 305 in de toekomst toeneemt tot 357 per dag.
Onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut toont aan dat avontuur, rust, ruimte, natuur en veiligheid als belangrijke redenen om te emigreren worden genoemd. Het AD voegt daar aan “ Emigranten storen zich in steeds hogere mate aan bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen rondom de multiculturele samenleving”.
Even combineren
Rust-ruimte > bevolkingsdichtheid
Natuur > files
Veiligheid > criminaliteit en multi-culti.
Leuk is dat voor je nieuwe woonplek: Daar draag je dus direct bij als nederlander dat de rust wordt verstoord en de ruimte minder wordt van de oorspronkelijke(r) bewoner. Zo trek je er op uit in de natuur en veroorzaakt een file. Buitenlanders zijn vaak de oorzaak voor een gevoel van onveiligheid dus dat zal je zelf ook overkomen. De Nederlander weet het altijd maar al te goed en dendert dwars door lokale normen en waarden heen om zijn inbreng in de samenleving te claimen.
Alle gekheid op een stokje. Nederland is buiten de Randstad natuurlijk helemaal niet zo dichtbevolkt en wat wij natuur in noemen in Nederland is niet meer dan een zorgvuldig onderhouden cultuur landschap. Als Wilders nou met zijn fikken van het lichtknopje blijft dan valt het allemaal wel mee.
Je hoort trouwens nooit zo veel van de emigranten die binnen korte tijd al weer (met hangende pootjes) terug komen. Zo makkelijk is het niet wonen in een ander land. Het is niet zoals op vakantie waar je de tijd toch min of meer aftelt. Nee deelnemen aan een andere samenleving is lastig. Dat is voor Phillipijnen zo in het Midden Oosten, voor Australiers in Wales, Duitsers in Engeland, voor Nederlanders en Frankrijk, voor Iraki’s in Australie en dat zijn dan alleen de verhalen die ik ken.
Ons tijdelijk verblijf in het buitenland is dan wel opgerekt door werkervaringen maar we ontdekken daardoor ook dat Nederland nog zo gek niet is.
Wil je gaan kijken op de beurs over emigreren kijk dan wel uit voor je beurs en hou je hand op de knip als je in de file staat. Er worden meer dan 11.000 bezoekers verwacht namelijk.
Maar een ABC-tje is het zeker niet.

Comments

Popular Posts