Afstand

Het idee was er al eerder. Toch duurde het nog even voor het echt werd uitgevoerd. 

In eerste instantie was er een gesprek voor nodig met Annemarie, de voorzitter van de VVE van Courtine, van de overkant. Ze had met de gemeente gesproken over de groenstroken en er was overeengekomen dat de bewoners een strookje langs de gevel konden beheren. Er kwam een groenbedrijf aan te pas die een strook van een halve meter ongeveer aanpakte. Het gras werd in de bovenlaag gewerkt en daardoor heen weer zwarte grond. Als snel hadden diverse overburen er planten en boompjes geplant. In tweede instantie kwam dit ook bij VVE Trezoor binnen en ook hier zou de gemeente meewerken. Vorige jaar gebeurde er bij ons voor de voordeur niks. De nieuwe buren hadden wel (in samenwerking met gemeente?) hun strookje gedaan.


Toen kwam ik er achter, op afstand, dat 'onze' zijkant een gemeenschappelijke border hadden. Over de hele lengte langs het pad tussen Trezoor en het voormalig Scheikundig Laboratorium van de Rijksuniversiteit stonden planten langs de gevel.


In een verloren uurtje ging ik, nu dus in derde instantie, aan de slag om ook voor onze gevel een border met vaste planten te ontwerpen. Een mix van kleur en bloei in verschillende seizoenen. Nog even overleg met Roel, die de hoveniersopleiding heeft genoten, of het wel kon. 

In het eerste weekend van Mei was ik in Nederland en konden we samen eea realiseren. Roel had het grootste aandeel want hij vervoerde de planten, de tuingrond en materiaal op de aanhanger (handig want dan konden we de graszoden ook gelijk na afloop afvoeren) aangeleverd.

Nu kan ik, dankzij Jaap die de foto maakte, op afstand genieten. Benieuwd hoe het er volgend jaar uit zal zien.....


Het lijkt er op dat alle plantjes zijn aangeslagen, mede door de regen, en nu in de zon lekker doorgroeien. Genieten. Wachten op de volgende update.



Comments

Popular Posts