Zwart

op nu.nl
De Amsterdamse politie (ze werd daarbij ondersteund door ondermeer leden van de marechaussee, belastingdienst, sociale dienst en de openbaar vervoerbedrijven GVB en Connexxion) heeft vrijdag tijdens een grote controle in district Zuid (Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam-Zuid en Uithoorn) honderden bekeuringen uitgeschreven. Dat maakte de politie zaterdag bekend. De politie controleerde van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat op de wegen, in het openbaar vervoer, op het water en in de horeca.
knip
In het openbaar vervoer werden 294 reizigers bekeurd voor zwart rijden, 14 passagiers kregen een proces-verbaal omdat ze met hun voeten op de bank zaten.
knip
Twee reizigers zijn aangehouden omdat ze illegaal in Nederland verblijven.
knip
In het verkeer werden 13.000 auto's gecontroleerd en in het openbaar vervoer ruim 8000 reizigers plus op het water 190 boten.

GL:
Zou Amsterdam-Zuid daarmee een unieke positie innemen?

rustig dagje want maar 8000 in het openbaar vervoer gecontroleerd (bus/tram/trein/metro) maar toch: dikke dertig procent rijdt zwart!
kijk nou gaan er al weining blanken met het openbaar vervoer (we - dinks, dus- zijn zo langzamerhand de enige die het kunnen betalen) maar dan worden de anderen (de gekleurde medemens) dubbel gepakt. Omdat ze gekleurd zijn en met het openbaar vervoer moeten is de pakkans dus extra groot.
" Zit je net rustig te chinezen of nog na te genieten van je splif lekker onderuit met je voeten op de het bankje aan de overkant, loop je vertraging op in je dagelijkse leven omdat ze zo nodig moeten controleren en moet je nog drie keer dokken ook:
iets te veel wiet op zak, geen geldig vervoersbewijs en je voeten op de bank.
Gelukkig had die bijgoochem nog wat humor want toen ik zei dat ik Ali Hirshi heette lachtte ze vet"

Nou vraag ik me af af die mevrouw van de VVD, Griffith ook aangehouden is?

Comments

Popular Posts