broodje gezond

over het algemeen heb ik over mijn gezondheid niet te klagen. weinig ziek en zwakjes.
tijdens de laatste vakantie slechts twee dagen last van darmen en stoelgang (waarschijnlijk een soort specerij in de curry waar mijn ingewanden niet tegen konden)
maar ik lees wel veel over gezond zijn, blijven en worden.
een bloemlezing van de afgelopen week:

Als je probeert helemaal niet meer aan chocola te denken, kun je juist dikker worden. Psychologen hebben ontdekt dat mensen die proberen om chocola uit hun gedachten te bannen, bijna vijftig procent meer chocola eten dan normaal.
Volgens de onderzoekers verklaart dat waarom zoveel vrouwen last hebben van het jojo-effect. Psycholoog James Erskine zegt in de Daily Mail: "Het werkt averechts als je probeert iets te vermijden. Aan chocola denken is niet gevaarlijk, maar proberen er niet aan te denken is dat wel."

GL:
Chocola-kleur
Chocolade-geur
Choco-dip
Choco : puur


De komende tijd zullen meer en meer flesjes Belgisch speciaal bier in de Nederlandse schappen komen met daarop een waarschuwing voor zwangere vrouwen. Dit is een gevolg van Franse regelgeving.
Vanaf 3 oktober moeten flessen met alcoholische dranken een logo hebben met daarop een zwangere vrouw met een rode streep erdoor.

GL:
Op een openhartig moment (er werd me gevraagd wat vind je lelijk?) heb ik eens gezegd dat ik zwangere vrouwen lelijk vind. Dit werd me niet in dank afgenomen.
Maar om met zwangere vrouwen geconfronteerd te worden terwijl je net een lekkere Westmalle wegklokt is nog erger!

Schelden op het werk versterkt het wij-gevoel en is een mechanisme om met stress om te gaan. Dat zeggen Amerikaanse geleerden.
Professor Yehuda Naruch denkt dat schelden verbieden een negatieve uitwerking heeft. Maar hij raadt het wel af om te schelden in de buurt van klanten en de baas.
Het onderzoek suggereert dat schelden in veel gevallen goed is. Het is dus het beste als managers en collega's leren omgaan met scheldende werknemers en dit gedrag af en toe door de vingers zien.

GL:
Schelden doet niet zeer maar heelt dus.

Mannen verkeren in een bevoorrechte positie. Hun ballen blijken een supermedicijn te bevatten dat helpt tegen gecompliceerde en vaak dodelijke aandoeningen. De keerzijde van de medaille is dat er een stukje van de testikels af moet als medici bij het wondermiddel willen komen.
Na ruim tien jaar onderzoek zijn Amerikaanse wetenschappers er in geslaagd om zogenaamde stamcellen uit testikels van muizen te winnen. De techniek kan vrijwel zeker ook bij mensen worden toegepast, verzekeren de experts. In het wetenschappelijke blad Nature valt te lezen hoe de stamcellen kunnen veranderen in hersen-, hart- en spiercellen en op die manier beschadigd weefsel kunnen repareren.

GL:
De ballen!

Comments

Popular Posts