licht


Afgelopen weekeinde zoals al eerder gemeld wat foto’s gemaakt na zonsondergang.
Technisch niet goed maar geeft wel een beeld hoe het er in de buurt nu uitziet.
Veel lichten dus
En dan te bedenken dat er niet getraind werd anders hadden op vier voetbalvelden alle schijnwerpers ook nog aangestaan.

Op nu.nl:

De lichten moeten vaker uit in Nederland om energieverspilling en onnodige CO2-uitstoot te beperken. De stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties vragen hiervoor zaterdag 27 oktober aandacht tijdens de derde editie van de Nacht van de Nacht.

Het evenement pleit voor een donkerder en klimaatvriendelijker Nederland. In alle provincies worden zaterdag nachtactiviteiten georganiseerd, waaronder veel wandelingen.
De rest van het programma is te vinden op www.laathetdonkerdonker.nl en bestaat uit onder meer een workshop nachtfotografie (Groningen), een nachtelijke theaterwandeling (Utrecht), een speurtocht naar vleermuizen (Vaals) en een excursie over lichtvervuiling (Meerssen).
Euromast
De stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties hebben bedrijven en overheden opgeroepen om tijdens het evenement het licht uit te doen. Veel bedrijven en overheden doen mee met de actie. Zo zullen de lichten van bekende gebouwen als de Euromast, de Martinitoren en de Tweede Kamer tijdens de nacht uitgaan.
Ruim negentig gemeenten doven de lichten van meer dan 170 gebouwen. Ook Rijkswaterstaat heeft toegezegd langs een aantal wegen de lichten uit te doen.


http://www.laathetdonkerdonker.nl/

Comments

Popular Posts