elf..............

het getal elf

Elf (11) is het op vier na kleinste priemgetal.
Het is eenvoudig om van een geheel getal vast te stellen of het deelbaar is door 11. Tel de cijfers op de even plaatsen bij elkaar op en tel de cijfers op de oneven plaatsen bij elkaar op. Trek dan beide verkregen getallen van elkaar af. Als het verschil nul is of deelbaar is door 11, is het oorspronkelijke getal ook deelbaar door 11.

In de numerologie wordt ELF wel als het dwazen- of gekkengetal gezien. Waarschijnlijk omdat het 1 minder is dan 12, het getal van perfectie — met 11 ben je dus net niet perfect. Zelfs het woord GEKKENGETAL heeft precies 11 letters.



De elf ambassadeurs voor de Nederlandse Olympische ploeg voor Peking 2008 zijn maandag in Amsterdam bekendgemaakt.

Theo Bos (baanwielrennen), Rutger Smith (atletiek), Edith Bosch (judo), Minke Booij (hockey), Anky van Grunsven (hippisch), Marleen Veldhuis (zwemmen), Ron Vlaar (voetbal) en Lobke Berkhout en Marcelien de Koning (zeilen) vertegenwoordigen tot en met 31 december 2008 het Nederlands Olympisch Team.

Kenny van Weeghel (wheelen) en Marije Smits (atletiek) vertegenwoordigen het Nederlands Paralympisch Team.

Het ambassadeursteam is een mix van teamsporters, individuele sporters, man/vrouw, Olympisch/Paralympisch en vormt een afspiegeling van de Nederlandse sporters die ons land onder leiding van de Chefs de Mission Charles van Commenée (Olympisch) en Thea Limbach (Paralympisch) in Peking gaan vertegenwoordigen bij de Spelen.

Comments

Popular Posts