ergenis


Nederlanders ergeren zich het meest aan mensen die voordringen. Dat blijkt uit de top tien van ergernissen die online-onderzoeksbureau Multiscope heeft samengesteld. Van de 1970 ondervraagden gaf 68 procent aan zich hieraan het meest te ergeren.

GL:
in qatar mogen vrouwen voor maar het komt regelmatig voor dat alles en iedereen die een jurk draagt (Qatari/Emirati) gewoon voor dringt.


Op de tweede plaats staat het dumpen van afval (58 procent), gevolgd door hondenpoep (57 procent)

GL:
afval wordt hier sporadisch gedumpt maar ovewral wordt afval achter gelaten onder het motto: daar hebben we schoonmakers (India/Pkistan/Bangladsh/Sri Lanka enz) voor

en bumperkleven (56 procent).

GL:
bumperkleven doen ze hier maar even. dan gaan ze gewoon links/rechts er langs waar het maar even kan. als het niet kan blijven ze hangen en met groot licht knipperen....


Andere ergernissen die vaak worden genoemd zijn spugen op de grond, harde muziek en hangjongeren.
GL: hangjongeren zijn hier vooral oudere Qatari die in de internationale hotels hangen of in de diverse koffie/theeplaatsen de dag door brengen met niksen.

Een meerderheid van de ondervraagden (83 procent) denkt dat de verloedering van de samenleving een oplosbaar probleem is. De meesten zijn voorstander van een harde aanpak. Als oplossingen worden een strengere rechtshandhaving (45 procent), lik-op-stukbeleid (42 procent) en hogere boetes (41 procent) het meest genoemd.

GL:
ja dat denk ik ook het is een maakbaar probleem.
hier werkt dat lik op stuk nog niet echt maar de roep om strenger optreden klink ook hier. maar dat geldt dan ook voor de westerse toeristen die hier niet 'decent' gekleed gaan.

ps.
lees ik ook nog net dit:
knip.....Het kabinet wil het aantal koopzondagen terugdringen. Volgens RTL Nieuws staat dat in een voorstel van minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) dat binnenkort in de ministerraad wordt besproken. Alleen plaatsen met een duidelijk toeristisch karakter zouden vaker dan twaalf zondagen per jaar open mogen zijn.... knip

GL:
het lijkt er over de hele wereld op dat alles 24 uur doordraait.
altijd is er ergens wel een potentiele klant, lijkt het, die bedient moet worden aan de andere kant van de wereld. ja je moet wel een beetje dienstabbar opstellen want de economie moet draaien.
dat de levensverwachting van die harde werkers daardoor daalt is voor diezelfde economie ook weer lekker meegenomen.
hier in Qatar is het tijdens de Ramadan zeer rustig overdag maar na zonsondergang wordt het een gekkenhuis. iedereen gaat op weg ergens naar toe om te kopen of te eten. om elf uur naar een iftartent is geen unicum. of om twaalf uur nog even boodschappen doen ook niet.
ik blijf het raar vinden.
gewoon een dag in de week voor bezinning lijkt me goed.
en die koopzondagen?
jammer om een zondag op te offeren om weer eens iets te kopen wat je toch niet echt nodig hebt of ook op een ander moment kan kopen.


http://nl.wikipedia.org/wiki/Maria_van_der_Hoeven

Comments

Popular Posts