eki

en zo was maar zo het ek indoor voorbij. de eerste dag bezoek en een etentje, de tweede dag en van alles en nog wat dag zonder tv en gisteren geen signaal van de satteliet. het grootste deel dus via de uitslagen die, met enige vertraging, wel doorkwamen op de computer. (helaas was de live stream niet te krijgen hier).
gisteravond opeens wel signaal en via rai uno sport live in turijn.
dus zag ik toch nog een aantal opmerkelijke dingen.
1. 8.71m
wat moet je meer zeggen. een jonge duitser die eerst dietmar haaf (8.25)uit de boeken springt met 8,29 dan lamela (8.56) en net achter carl lewis (8.79)landt tweede plaats aller tijden. ik dacht dat ik het niet goed verstond, mijn italiaans is niet zo goed, maar 8.71 kan niet dacht ik. ik bedoel deze jongen sprong buiten 1x over de acht en dit jaar indoor pas goed op dreef met pr's. maar 8.71!!!!
beetje achterdochtig dus ik keek maar eens naar de andere resultaten op deze aanloop.
de vrouwen 10x pr's en 7 NR met 3x 6.80+ en 5x 14+, en bij de mannen 9 pr's en 3x NR waarbij 4 x 17+ en bij het verspringen 6x 8meter+.

2.
eens een sprinter altijd een sprinter.
dus na een opening van net onder de 28 ging de 400 meter in 56.10sec (dit was sneller dan de mannen doorkwamen bleek even later) toen was het beste er wel af bij Marilyn Okoro wel af (want dat is maar drie seconden langzamer dan haar beste tijd indoor dit jaar 52.98). Dus toen Savinova langs kwam was het proberen om aan te haken maar na 600 was het echte afzien begonnen. Op de laatste 20 meter kreeg ze nauwelijks nog een been voor de ander, werd bijna ingehaald door de italiaanse en struikelde voor de finish, kroop uiteindelijk als vijfde over de lijn in 2.03.30sec.
anderhalf uur later loopt ze als slotloopster in de 4x400 en pakt zilver (met nog wel wat melkzuur in de benen denk ik zo). een zelfde plak was met een tactisch betere 800m ook mogelijk geweest.

3. meerkamp
Voor Nederland vier man in de strijd: twee meiden en twee jongens. het resultaat was gemengd. de twee die het hoogst op de seizoensranglijst stonden: yvonne en eelco vielen alle twee tegen (eelco viel zelf uit) en de andere twee keer jolanda en eugene scoorden een pr. voor jo zelfs een medaille!!
peak performance is needed at championships zoals een bevriende coach altijd zegt.

Comments

Popular Posts