vacatures gezocht

als je zoals ik druk doende bent om vacatures op te sporen kom je nog wel eens wat tegen. vacatures in ierland, schotland, singapore, groningen, friesland en hong kong, kuweit oa. Dus naast alle atletiekbaantjes en sport& event management posities stuitte ik op deze baan. echter: onbezoldigd! nou ben ik in de atletiek wel gewend dat veel aan vrijwilligers wordt overgelaten maar dat voor deze functie geen geld beschikbaar is doet me toch vreemd aan. gaat het alleen om re-presentatie? en daaronder dus een heel professioneel apparaat met fors betaalde krachten. maar ja, ook bij ik noem maar ajax, is dit het geval. ik zoek verder binnen de sport als coach of fysiek trainer of consulent. dit baantje laat ik graag aan iemand anders over:

De vacature: voorzitter NOC*NSF
knip
.............Het realiseren van de Sportagenda 2012 en van de bouwstenen voor het Olympisch plan: dat is in de kern de opdracht van de nieuwe bestuursvoorzitter. Hij/zij doet dat in nauwe afstemming met de overige bestuursleden en met de algemeen directeur van de werkorganisatie.

De algemeen directeur is de professional, die leiding geeft aan de werkorganisatie, bestuursbesluiten doet voorbereiden en doet uitvoeren, die NOC*NSF vertegenwoordigt in vele organen en die in voortdurend overleg is met de voorzitter over de vraag waar en wanneer de bestuurlijke kracht van de voorzitter en andere bestuursleden is vereist. Voorzitter en Algemeen Directeur vormen een twee-eenheid, die samen het gezicht vormen van NOC*NSF.
Voor het realiseren van de missie zijn sterke en goed samenwerkende bonden een voorwaarde. Vanuit zijn/haar bestuurlijke rol en verantwoordelijkheid weet de voorzitter de bonden te verbinden rond de doelstelling en missie. Hij/zij doet dat door een goede invulling van de voorzittersrol tijdens de Algemene Vergaderingen en door goed contact te onderhouden met de voorzitters/besturen van de aangesloten bonden.
Het bestuur van NOC*NSF heeft drie kernrollen:strategieontwikkeling, toezicht en verantwoorden. De hiervoor geschetste ambitie vraagt om een beleid van voortdurend en tijdig inspelen op de condities die daarvoor nodig zijn en die onderdeel uitmaken van het strategisch plan. De voorzitter is in staat de uitvoering van dat plan op strategisch niveau te monitoren en daarover verantwoording af te leggen.

Realisatie van de strategische plannen vraagt ook om een voorzitter, die zich zowel nationaal als internationaal op de hoogste (bestuurlijke) niveaus weet te onderscheiden. Dat vraagt om een voorzitter, die bewezen heeft om op die niveaus – ook internationaal -succesvol te kunnen opereren.

De voorzitter is voorzitter van een team en hij/zij is aantoonbaar in staat om de bestuursleden uit het team te stimuleren en te ondersteunen, zodat zij hun rollen adequaat kunnen invullen.

De voorzitter is het bestuurlijke boegbeeld van de Nederlandse sport en representeert (met de algemeen directeur) de Nederlandse sport op vele momenten en in vele situaties, zowel nationaal als internationaal. Hij/zij weet die rol met verve te spelen, zodat de Nederlandse sportwereld zich in hem/haar kan herkennen en mee kan identificeren. Hoewel geen harde conditie, is ervaring in/met de topsport een duidelijke aanbeveling.

Het voorzitterschap van NOC*NSF is – zoals ook geldt voor het bestuurslidmaatschap van de aangesloten bonden – een vrijwilligersbaan, die niet wordt gehonoreerd. Gemaakte kosten worden vanzelfsprekend vergoed. De functie vraagt om een beschikbaarheid van tenminste 20 uur per week..........knip

* bron: http://www.vanderkruijs.com/nl/vacatures/actueel.html

ps

ik werd op het spoor gezet door dit bericht.

RIJSWIJK - Sportkoepel NOCNSF heeft via een advertentie in enkele landelijke dagbladen de zoektocht naar een opvolger van voorzitter Erica Terpstra geopend.
De huidige preses treedt in mei 2010 officieel af. De functie vraagt om een minimale inzet van 20 uur per week en is onbezoldigd, zo laat NOCNSF weten.

De nieuwe voorzitter moet ,,vanzelfsprekend een groot hart voor de sport'' hebben. Ook moet de opvolger van Terpstra een duidelijke visie op de betekenis en rol van sport in de samenleving'' hebben. ,,Met de ambitie, bewezen bestuurskracht en bestuurlijke netwerken om die visie te realiseren''.

Het bestuur van NOCNSF heeft een benoemingsadviescommissie ingesteld. Dit college wil op ,,uitdrukkelijk'' verzoek van alle aangesloten bonden een voordracht doen van één kandidaat. Belangstellenden kunnen op de website van het headhuntersbureau Vanderkruijs in Utrecht een uitgebreide profielschets en informatie over de procedure vinden.

(ANP)

Comments

Popular Posts