wammes en zonderland op de eerste dag World Cup in Doha.




(c)photo GL2009 gerard lenting
Gisteren de eerste dag met qualificaties. Omdat Diana een afscheidsetentje kreeg van Halcrow kon ik alleen het eerste deel van de Q zien en dus alleen Wammes.
De mannen in het oranje deden het niet slecht.
Wel moet gezegd dat de overall deelname minder is dan de vorige keer hier, maar dat is niet zo raar met een wk voor de deur over twee weken. dus weinig toppers ..........


uit DE T.

DOHA - Van slechte generale repetities zijn Jeffrey Wammes en Epke Zonderland niet van gediend. Voor de laatste test voor het WK, over twee weken in Londen, vertrokken de beide kopmannen van het Nederlandse herenturnen naar het steenrijke Qatar, waar in de hoofdstad Doha de World Cup wordt gehouden.

Vandaag gaf Jeffrey Wammes na de opening van de wedstrijd met finaleplaatsen op vloer en sprong direct zijn visitekaartje af. En hij liet de concurrentie daarmee weten dat hij op het komend WK nog altijd een medaille kandidaat is. Op vloer werd hij met 14.825 tweede achter de Griek Kosmides, die 15.200 scoorde. De Griek is voor de Nederlander geen bedreiging in het World Cup klassement, waarin Wammes vierde staat.

De Nederlander weet zijn krachten goed te doceren want op sprong was de tweede plaats met 15.800 ook goed de finale. Dat de Fransman Bouhail met 16.200 de hoogste dagscore had, verontrustte Wammes niet, die met voorsprong op dit onderdeel de wereldranglijst aanvoert. Naast Jeffrey Wammes deed ook Epke Zonderland goede zaken. Op zijn twee WK toestellen, brug en rek, toonde de student medicijnen klasse. Op brug ging hij met 15.100 als vijfde naar de finale. Ook op rek waar de Nederlander de wereldranglijst aanvoert, leverde plaatsing (derde met 15.05 ) voor de eindronde geen enkel probleem op. Wammes mistte na een val de rekfinale. Morgen en overmorgen worden de finales geturnd om geldprijzen en punten voor het wereldklassement.

Comments

Popular Posts