OS winter

De officieuze opening begon met een lynx die over een omheining sprong op de ski piste: daarmee was het punt van de natuurmensen en de indianen duidelijk.
een valse start was de crash van de Georgische sleetjes rijder: de Duitse experts onder andere George Hackl hebben op tv al meerdere keren aangegeven dat dit echt een hele snelle, lastige en daardoor gevaarlijke baan is.
De officiele opening was mooi: maar volgens twitteraar Erik van Leeuwen had het wel een uurtje korter gekund.
Maar de (kleine) winterspelen beginnen pas echt voor Nederland met het schaatsen: dat gisteren het kwalificatierondje schansspringen werd gewonnen door de Duitser Uhlmann zal iedereen zijn ontgaan.
Al eerder was ik somber over de kansen van Kramer op de vijf kilometer. Toen naar aanleiding van de vorm van de TVM rijders en nu nog meer na de loting. Kramer moet dus iedereen naar huis rijden en een tijd neerzetten. Dat kan maar ik geloof daar niet zo in met mensen als de Jong, Fabris op het vinkentouw. Mijn glazen bol zegt:
1. Davis. 2. Fabris 3. Kramer 4. de Jong 5. Bokko. 6. Blokhuijsen.
Davis volgt Kramer gewoon en plaatste op een gegeven moment op 4km en een beetje een tussensprint. Fabris rijdt een vlakker race maar komt net te kort. De jong bijt zich stuk.
laat ik de experts maar aan het woord laten

Comments

Popular Posts