www post

De afgelopen steeds live sport gekeken op mijn hotelkamer. Heel gewoon. Maar toch bijzonder. Ik kijk tv, en volg via de live-ticker op de ARD de niet getoonde sporten.
Wat een uitvinding dat internet. Dat ik de NOS filmpjes niet kan zien heeft te maken met mijn luiheid want via een truc zou dit wel kunnen (iets met IP hook up enzo voer voor de cyberfreaks).
Maar ook Skype als uitkomst. Met mevrouw Lenting in Nederland, of op reis, gewoon even bellen en dankzij de camera ook beeld. Geweldig. Zo ben je ver weg en toch dichtbij.
Al een paar keer heb ik deze dagen moeten denken aan de emigranten die hier eind jaren vijftig en begin zestiger jaren naar toe kwamen. Reis per boot wat al een hele tijd duurde en dan enkel contact mogelijk via de post. Zeepost als goedkoper alternatief voor de dure luchtpost. In alle gevallen was er in de tijd die verstreek tussen schrijven inhet ene land en lezen in het andere al weer zoveel gebeurd dat je bij was en tegelijk achter liep. Ik weet van mensen die met vaste regelmaat schreven zo om de 2-3 dagen. Nu vloog ik zo van Amsterdam naar Uberlandia en luister ter plekke nederlandse radio, lees de krant en volg het dagelijks leven via webcam en social network communities.
Ik blijf me er over verwonderen. Maar geniet van de wereldwijde contacten. Canada, VS, Qatar, Singapore, Congo, Zuid-Afrika, Israel, Aduard, Assen, Groningen, Bedum, Slochteren, Haarlem enz

Toen ik dit las moest ik daar weer even aan denken:
http://www.nu.nl/algemeen/2192975/ansichtkaart-1968-eindelijk-bezorgd.html

Comments

Popular Posts