weg


(c)2010GL gerard lenting: fill up service.

wat zie je hier zoal op de weg? nou ik denk dat het programma wrak van de weg hier overuren zou moeten maken om een keuze te maken wat nog erger is. soms komt er een auto stapvoets voorbij of met iets meer snelheid maar met zoveel gerammel dat het lijkt of de auto ieder moment spontaan uit elkaar kan vallen. heel veel oude auto's dus inclusief de kevers. verder veel vw en ook van de handige pickupjes die je in nederland niet vaak ziet.
ook veel brommers op de weg. maar dat zijn kleine zelfstandigen meestal. of ze hebben een speciaal hesja aan en een helm achterop voor de taxi service. of ze zijn koerier of flessenvullers (zie foto). zowel water als gasflessen zie je voorbij komen. op de mooie snelle brommers zie je stelletjes en stoere meiden. de stoere jongens rijden in autootjes die helemaal volgestouwd zijn met boxen. de boomcars zijn helemaal in hier.
ook, zoals al eerder beschreven, nog veel paard en wagen. maar ook zijn er speciale plaatsen langs de weg bij diverse kruisingen om een vrachtautootje te huren.
verder rijdt er hier een bus langs het hotel rechtstreeks naar het centrale station in het centrum.
het is even opletten als automobilist want er zijn nauwelijks directe U-bchtcontstructies, nee er zijn speciale afslagen die met een grote bocht je dan weer de andere kant opsturen. dus als je links af moet staat de richting naar rechts aangegeven. verrassend.
nog geen auto gereden hier. er is een pendelbusje van hotel naar het trainingscentrum. Eliaz de chauffeur heeft hele verhalen en ik pik er naar gelang iets op uit wat lijkt op frans/spaans/italiaans of een van de weinige woorden portugees die me tot nu toe eigen heb kunnen maken.
alleen al om de weg te vragen is het handig om wat portugees te kunnen murmelen. want het mag dan een harde taal van klank zijn ze plakken alles aanelkaar vast. zodanig dat ik al snel de weg kwijt ben. ate a proxima! (cu l8r )

Comments

Popular Posts