krantenberichten

lees in de T dat schaatsers gediskwalificeerd zijn omdat ze op het rechte stuk over de lijn kwamen met hun schaats. Dus niet met hinderen van de tegenstander, niet door afsnijden en tijdswinst en niet bij herhaling of meerdere keren met de schaats in de andere baan maar toch: DQ. Toen het langebaan schaatsen nog een buitensport was ging de schaats nog wel eens in de baanafscheiding: een sneeuwrand. Dat liet je wel uit je hoofd. Nu liggen er blokjes en daarop gaan staan laat je wel achterwege na weer een smak op de ijsvloer. Ik stel voor een boarding als afscheiding ongveer 50cm hoog (anders duiken die vervelende koreaantjes er onder en zie je ze niet meer)van hard staal (als je het raakt is je ijzer direct bot) en op de kruising gewoon vechten om voorrang.
Mark Tuitert is een twitter campagne begonnen tegen wat hij de Dr. Bibber regel noemt. Mark is vergeten dat het ISU politburo van bontmutsen en hoge heren niet eens weten wat twitter is.

lees ook een anp verhaal over vochtverlies bij marathonlopers. groot alarm want de lopers vallen af en raken oververhit tijdens het lopen. hier is een eenvoudige oplossing. al die lopers die niet met een nader vast te stellen snelheid gedurende tien kilometer kunnen hardlopen worden niet toegelaten tot een halve marathon. bijv. 70 minuten op de 10 voor de halve marathon (2 uur) en de marathon 5 uur voor mannen en vijf en half uur voor de vrouwen. zo dat ruimt op. nu hebben we het over hardlopen. het probleem zit bij de lopers die meer dan 3 -3,5 uur onderweg zijn. die moeten dus bij iedere 5 km een beetje drinken nemen. en als het warm is (boven de 20 graden) ook regelmatig water over hun hoofd doen.
echter: het probleem is al voor de race. je moet zorgen dat je goed bent voorbereid: vet/koolhydraten/water. dit moet je dus in de training opnemen. goed drinken en eten voor en na de training. tijdens de training zou ik niet zo snel doen. sterker nog in mijn trainingen van 90' (ook in Qatar) alleen mondspoelen tijdens de training met water en na de training direct hersteldrank en water nemen. dus niet drinken in de training! dit levert meer problemen op met maag en darmen en hoofdpijn dan dat het iets oplost. Eerste zorg goed en regelmatig drinken gedurende de dag.
(sorry als ik al die lopers tegen het hoofd stoot die beladen met waterbidons hun loopjes doen).

dopingmanager blijft vrij man kopte de T. gaat het hier om een manger van doping? een gedoopte manager? of een manager van doping geduide middelen? of een atleten manager die ook middelen van de antidopinglijst verhandelde? ik zal de discussie wel weer volgen op de fora waar anonieme betweters elkaar het leven zuur maken.

op het losse veter forum las ik een interessante bijdrage van ene meneer Bust. Hij vroeg zich af waarom Nederland niet mee doet aan de Common Wealth Games. Ik denk dat het hier gaat om een zeer lange afstandsloper die door het onbereikbaar zijn van zijn dopingmanager regelmatig een verzorgingspost mist en dus steeds over de grenslijn loopt op zoek naar een blauw land: ttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Commonwealth_of_Nations.svg.

Comments

Popular Posts